Alege tatuajul in functie de semnificatia lui!

Alege tatuajul in functie de semnificatia lui!
4 (80%) 21 votes

Este evident că tatuare a fost practicată pe scară largă în multe culturi din lumea antică și a fost asociata cu un nivel ridicat de efort artistic. Imaginea tatuajelor vechi este foarte asemănătoare cu cea a tatuajelor moderne.

De-a lungul istoriei, metoda tatuarii ca și alte forme de decor ale corpului au fost legate de aspectele senzuale, erotice si emotionale ale psihicului uman.

Model tatuaj inima 2

Tatuaje cu simbolul inimii
Dragoste. Au fost populare pentru mai bine de un secol. Foarte populare in randul soldatilor din al doilea război mondial, dovada dragostei celor dragi lor care i-au însoțit și au fost o reamintire constantă a cauzei pentru care lupta.

 

Simboluri Zodie

Tatuaj zodia racOmenirea a fost fascinata de zodiac de mii de ani, de când am unit imaginar stelele intre ele și le-am numit constelații. Simboluri zodiacale folosite in Occident și Orient, clasic grec / roman, zodiacul chinezesc, precum și semnele zodiacale în japoneză, Kanji .
De-a lungul timpului au servit ca un semn de drepturi de autor și de rang, ca simboluri ale devotamentului spiritual și religios, un semn de curaj și pricepere în luptă, ca o momeală sexuala, un angajament de dragoste, ca pedeapsă, ca amulete și talismane pentru protecție și marca de sclavi, marginalizați și criminali.

Zodiac Tattoos

Multe desene sau modele de tatuaj au semnificatie puternica cu un sens anume și cei care le aleg au motive bine intemeiate ca sa aleaga unul dintre sutele de modele.

 

 

Tatuaje cu fluturi

O alegere în general feminina, acest model de tatuaj a fost mereu preferat. Chiar și așa, fluturele nu este în întregime domeniul exclusiv al femininului. Împăratul roman Augustus l-a folosit ca simbol personal, iar preoții războinici ai popoarelor mexicane Popolucas au purtat fluturii ca un motiv pe platoșele lor.
Tatuaje fluturi 2 Tatuaj fluture gat Tatuaj fluture mic

 

 

 

Tatuaj fluture glezna Tatuaje fluturi Tatuaj fluture picior

 

 

 

 

Incantatori, magici, simbolizand transformarea, fluturii amintesc admiratorilor de misterul naturii și bogăția imaginației umane .

Trandafir
Tatuaj trandafirAcesta are mai multe sensuri – de frumusete, fericire, mândrie, slava, înțelepciune, placere, dragoste.
Ar putea fi, de asemenea, considerat un simbol al soarelui și zeița dragostei și a frumuseții. Pentru arabi este un simbol masculin .
În creștinism, acesta este un semn de noblețe, victorie, iertare și martiriu. Frunzele de trandafir simbolizeaza bucurie, tepii – durere și buchețelele – slavă. Desenul de un roșu alb sau rose, fără spini simbolizează ingratitudine.
In antichitate in zona Grecia, Roma și China, trandafirul era asociat procesiunilor de înmormântare și cu moartea…uups!

Soarele
Tatuaj soare

Este simbolul mai multor zeitati. Acesta reprezinta lumina zilei, forta, puterea de munca, foc, bunătatea și umanitatea. Oamenii care au tatuaje cu imaginea soarelui, de obicei, au mintea deschisă, plină de optimism și au mulți prieteni .

 

Crucea
Tatuaj cruce 2Este un simbol al valorilor sacre. Un tatuaj cruce prezinta atitudinea proprietarului său față de Dumnezeu și de veșnicie. Acesta este un simbol universal al unirii dintre viață și moarte.

Crucea este semnul de nemurire, interactiunea dintre materie și spirit. Acesta este asociat cu ideea de fericire veșnică.

Tatuaj cruce

Scopul tatuajului este de a aduce noroc și bunăstare proprietarului său. În China, India și țările Scandinave, este simbolul cerului. In Egiptul Antic, acesta este o imagine asociată cu viața viitoare. Acesta este considerat ca fiind cheia pentru a deschide ușa de cunoaștere a lui Dumnezeu.

cros

Forma de cruce simbolizează legătura între înțelepciune și etern.
Mesajul transmis de tatuajul in forma de cruce este: „eu sunt incapabil de trădare”.

 

Tatuaj foc : putere și superioritate. Simbolul Alfa : un nou început.

Tatuaj ochi : intuiție.    Panza de paianjen : renaștere și rezistență a regulilor.

Tatuaj ochiTatuaj panza paianjen

Apă : claritate și sursa de energie. Aer : creșterea spirituală. Spade : probleme și necazuri.
Pământ : fertilitate și stabilitate. Cedru : mândrie. Sange: un simbol al sufletului, sursa de energie.
Ancora : securitate. Trifoi : un simbol de pericol ; șansă.

 

Tatuaj ancora 2 Tatuaj ancora Tatuaj trifoi

 

 

 

 

Mere : dezbinare si seductie. Omega : un simbol al sfârșitului. Nor : vis , știri , mesaj

Copac : nemurirea și natura.  Lanțuri : simbolizează familie și religie, iar dacă acestea sunt rupte – un simbol al libertății. Lotus : claritate și putere.

Tatuaj copac 2 Tatuaj lanturi Tatuaj nufar

 

 

 

 

Muza plangand : simbolizează dezamăgire, talent nerecunoscut . Este de cea mai mare parte preferat de femei.

Tatuaj stelute RihannaTatuaj stea

Este o lumină care strălucește în întuneric și simbolizează spiritul. Stelele au mai multe sensuri de cele mai multe ori ele sunt un semn de spirit puternic. Cel mai comun tip de stea pentru tatuare este pentagrama.
În hieroglifele egiptene, aceasta înseamnă inspirație, cunoaștere și educație.

Yin si Yang

Tatuaj yin yang mic Tatuaj yin si yang lombarEste un simbol antic chinez care prezinta dualitatea lumii. Conform teoriei unor filosofi antici, Yin simbolizează partea intunecata, rece, pasivă și femeile, în timp ce Yang simbolizează – lumina, activ, cald și bărbați. Simbolizează contrariile :lumină – întuneric; femei – bărbați; pământ – cer; spiritul – materiale, minte – corp .
Acest simbol ajuta la echilibrul spiritual în vremuri dificile.

Tatuaj luna si steleTatuaj cu luna

În diferite culturi, aceasta este un leagăn între întuneric și înțelepciune, divină și magica. Indienii credeau că în unele luni ale anului, luna strălucea atât de tare încât putea lua locul soarelui. Dar luna este mai presus de toate un simbol de mister. Nu este întâmplător faptul că multe ritualuri mistice sunt făcute pe lună plină.

Flori de Mac: Acesta este asociat cu moartea. Este utilizat în vrăjitorie și profeție. Exista sansa ca persoanele care au tatuaje cu flori de mac au obiceiul de a folosi droguri sau alte opiacee .

Tatuaje cu ingeri

Tatuaj inger 3 Angel-Tattoos-For-Women OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

Aceste modele au devenit din ce în ce mai populare, un înger este un simbol de devotament, spiritualitate și credință, semnifică relația cu Dumnezeu. Un înger poate fi conceput ca o figură de îndrumare și protecție. Ingerul este adesea folosit ca elementul central al unui tatuaj care este conceput ca un memorial.

Arc : bărbăție, puternic

Tatuaj sirena

 

Sirene
Este un desen comun pe mainile marinarilor. Conform legendei, aceste femei frumoase, cu parul lung si coada de peste, atrag si ineaca oamenii. Se crede ca sirenele ii protejeaza pe cei care au astfel de tatuaje.

 

Sabie
Tatuaj sabieEste un simbol al contrastului dintre viață și moarte. Sabia este semnul justiției absolute. Este foarte aproape de sensul său de cruce. Lama scurta este un semn de intuiție puternică și simbolizeaza puterea spirituală a proprietarului său .

Sabia este un simbol al Dumnezeului, fulgerul. În unele mituri aceasta este o punte de legătură între cele două lumi, in altele – protejeaza fecioarele din calea bărbaților .

Zane – Oamenii care au tatuaje cu zane pe corpul lor sunt de multe ori in centrul atentiei. Ei sunt interesati de arte sau dans.

Tatuaj zana cu fluture Tatuaj zana 2

 

 

 

 

Poti să ne contactezi dacă ai nelămuriri legate de tatuajele corporale. Vezi ce intrebari si comentarii au avut altii, sau pune tu intrebari sau comentarii folosind formularul de mai jos.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

67 de păreri la “Alege tatuajul in functie de semnificatia lui!

 1. Pingback: Tatuaje. Cum aleg modelul, pozitia lui si tatuatorul ? - Blooms Beauty

  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   „DOC” = Discipol al lui Christos (Disciples of Christ) si se refera la o gasca rasista gen Skinheads dintr-un film de fictiune american…nu recomandam!:)

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   cerbul este simbolul universal pozitiv al vietii, intelepciunii si al virilitatii.

   Prin forma si inaltimea lor, coarnele pot fi identificate cu razele soarelui.
   Cerbul este considerat sacru pentru Artemis (Diana), zeita vanatorii in credinta greco-romana, si simboliza viata.

   In credinta crestina, cerbul simbolizeaza puritate, solitudine.

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   semnifica in primul rand trecerea inevitabila si de neoprit a timpului, fractiunea de clipa a prezentului care devine instant trecut si perceperea viitorului limitat si nestiut pentru om…

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Semnificatia papadiei rasfirata de adierea vantului este dorinta de a restabili si apoi rupe legatura cu trecutul inocent si legatura cu un viitor care promite indeplinirea dorintelor, libertate emotionala si fizica.

   Este un tatuaj ideal pentru cei care vor sa lase trecutul in urma, sa se lase purtati de o viata care promite libertate si care vor sa traiasca clipa prezenta.

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Spirala este unul dintre cele mai vechi simboluri cunoscute ca fiind folosite în practicile spirituale. Acest simbol reflectă modelul universal de creștere și evoluție universala, eliberare, conexiunea si unirea cu energii cosmice, revolutia planetelor si calea progresului natural.

   Este un simbol sacru ce ne aduce aminte de călătoria noastră privind evoluția în viață.

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   cerbul este simbolul universal pozitiv al vietii, intelepciunii si al virilitatii.

   Prin forma si inaltimea lor, coarnele pot fi identificate cu razele soarelui.
   Cerbul este considerat sacru pentru Artemis (Diana), zeita vanatorii in credinta greco-romana, si simboliza viata.

   In credinta crestina, cerbul simbolizeaza puritate, solitudine.

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   semnificatia tatuajelor samoane nu are un inteles exact pentru cei din alta cultura. Este mai degraba o forma de arta cu tenta spirituala, in vechime indica o anumita pozitie sociala sau de conducere. Datorita suprafetei mari de piele tatuata este si un test de tarie de caracter, rezistenta la durere si se intalneste la fel de des atat la barbati cat si la femei.

   Datorita marimii exagerate nu credem ca este o idee buna un astfel de tatuaj. Sunt atat de multe alte optiuni!:)

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   cerbul este simbolul universal pozitiv al vietii, intelepciunii si al virilitatii.

   Prin forma si inaltimea lor, coarnele pot fi identificate cu razele soarelui.
   Cerbul este considerat sacru pentru Artemis (Diana), zeita vanatorii in credinta greco-romana, si simboliza viata.

   In credinta crestina, cerbul simbolizeaza puritate, solitudine.

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   tatuaje in forma de pana pot include diferite sensuri, dar cu siguranță primul care trebuie evidențiat este faptul că este asociat cu conceptul de libertate (dorinta de libertate, de a trai liber).

   In functie de specia de pasare, semnificatia tatuajelor in forma de pana este diferita.
   De exemplu, tatuajele in forma de pene de vultur simbolizează curaj și tărie, precum și puterea ideilor și convingerea de a le menține…pe cand tatuajele cu pene de păun sunt un simbol al frumuseții, grandorii…

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   O corabie tatuata semnifica chemarea la aventură și determinarea de a fi mereu „în drum spre casă”.
   Înțelesurile pot varia în funcție de modelul de corabie pe care o alegi si de elementele suplimentare care insotesc corabia tatuata.

   Daca nu esti marinar sau nu ai radacini familiale in aceasta directie dar te simti atras de mari si oceane, ai aici o listă cu cele mai frecvente sensuri:

   Independenţă
   Autonomie
   Trecut zbuciumat
   Provocările vieții
   Un nou inceput
   Călătorie nouă
   Direcţie

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   este un simbol al luptatorului neinfricat pentru viata, dorintele si aspiratiile sale, pentru morala in general. Daca lupul are falcile intredeschise – vrei sa transmiti ca esti genul care ataca primul fara ezitare si daca falcile sunt inchise – vrei sa transmiti ca esti genul care astepti si ripostezi dur doar când inamicul sare la tine. Lupul in general este un simbol din spectrul pozitiv cu exceptia reprezentarii lui in modul foarte agresiv, scary, etc…

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
 2. Adriana

  Buna tuturor…
  1.Doua Liniuțe paralele , verticale sub ochiul drept.
  2.numarul 3 pe gat
  3. Un fel de luptător samurai dar ceva mistic ciudat, cu o sabie in mana si un cordon (funie) prins la brâu…
  Multumesc, o zi frumoasa tuturor!!!

  Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   este un simbol al luptatorului neinfricat pentru viata, dorintele si aspiratiile sale, pentru morala in general.
   Este un tatuaj folosit de mult timp si totusi mereu actual.
   Lupul a avut o relatie speciala cu omul, a fost urat si temut dar respectat si admirat in acelasi timp.

   Daca lupul are falcile intredeschise – vrei sa transmiti ca esti genul care ataca primul fara ezitare si daca falcile sunt inchise – vrei sa transmiti ca esti genul care astepti si ripostezi dur doar când inamicul sare la tine. Lupul in general este un simbol din spectrul pozitiv cu exceptia reprezentarii lui in modul foarte agresiv, scary, etc…

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   semnificatia combinatiei de trandafir si craniu in tattoo art poate avea multe intelesuri. Plecand de la semnificatia individuala a trandafirului si a craniului cele mai probabile variante ar fi:
   Viata si moarte
   Frumusete/ vitalitate si sfarsitul lor
   Eterna batalie intre bine si intuneric
   Dupa moarte incepe o noua viata

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   un tatuaj reprezentand 2 linii paralele poate avea sute de semnificatii. Sigur ca te poate duce cu gandul la cineva care are un frate geaman sau care crede in reincarnare sau…

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
 3. George

  Buna ziua! Asi dori sa-mi fac un tatuaj cu 4 elemente principale in el, mai exact ochi, un copil care urca pe scara si ceas. Astept cu interes un raspuns din partea dvs. Multumesc!

  Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   despre semnificatia acestui tatuaj se poate discuta o zi intreaga. Evolutia, ochiul divin si trecerea timpului sunt o combinatie interesanta ancorata in realitate.

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   semnificatia tatuajului reprezentand o vulpe ar fi: inteligenta, noroc, sexualitate, vitalitate…un mod abil de a te invarti in cercurile sociale.

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   este un cumul de semnificatii cu o multitudine de posibilitati si variante. Trebuie luat fiecare element in parte si combinat cu celelalte…probabil poti scrie o carte!:)

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   semnificatia tatuajului bec tine de conceptul de idee stralucita, geniala, asociata cu energia mentala si mai ales cu procesul uman de gandire.

   La acestea se poate adauga semnificatia simbolurilor care se pot tatua in interiorul becului, nu merita sa te tatuezi un bec doar cu un filament la interior, trebuie pus ceva inauntru, ceva important pentru tine! Si vezi ca baietilor nu prea le plac fetele care gandesc:)

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde
  1. blooms beauty Autor articol

   Buna ziua,
   nativii americani apreciaza in mod deosebit inteligenta acestei pasari care este simbolul lor ca natiune. In Asia, China, Japonia este vazuta ca un simbol pozitiv.
   In Europa este asimilata partii negative, ghinionului, nici in Biblie nu apare intr-o lumina buna 🙂

   Cu bine,
   echipa blooms beauty

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *