Recomandari pentru folosirea machiajului dupa tratamente cosmetice faciale –Hifu facial, peeling, laser, acid, microneedeling, radiofrecventa sau microdermabraziune
INTRODUCERE
O problemă a tratamentelor cosmetice faciale este timpul de recuperare în care pacienţii intrerup viata sociala din cauza unor efecte secundare estetice.
Efectele secundare pot fi eritem, vezicule, cruste, descuamare, hipo sau hiperpigmentare sau leziuni hemoragice.
Machiajul dupa tratamentele cosmetice faciale este un mijloc la indemana pentru a camufla aceste mici probleme estetice temporare.
Mai jos gasiti un tabel care va ghideaza cum si cand puteti folosi produse de machiaj dupa tratamentele estetice faciale.
PROCEDURI ESTETICE FACIALE POPULARE
Persoanele care solicită proceduri de estetica faciala sunt in cea mai mare proportie femei (92%) care au trecut de 40 de ani.
Procedurile estetice se efectuează în principal la față și pot fi mai mult sau mai puțin invazive.
- HIFU facial nechirurgical, IPL sau radiofrecvența non-ablativă sunt non-invazive
- Toxina botulină, acid hialuronic, fillere și substanțele de umplere sunt minim invazive
- Microneedeling, microdermabraziunea sau peeling superficial sunt moderat invazive
- Laserul fracționat ablativ, peeling de adancime sau dermabraziune mecanica sunt mult mai agresive
Chiar dacă nivelurile lor invazive diferă, aproape toate procedurile duc la reacții locale tranzitorii ale pielii, cum ar fi eritem, vezicule, cruste, descuamare, hipo sau hiperpigmentare sau leziuni hemoragice.
HIFU facial este o procedura non-invaziva pentru ca produce efecte doar in interiorul tesutului.
Puteti folosi imediat orice produse de make-up sau cosmetice.
RESURSE
În urma discuțiilor, un grup de medici experți în proceduri dermatologice au propus un algoritm de utilizare bazat pe invazivitatea acestora și a recomandat momentul primei aplicații de machiaj post-procedură.
Altgoritmul s-a bazat pe experienta personala a medicilor si pe feedback-ul post-procedural al pacientilor.
SCOP
Scopul acestui articol este informarea corecta a persoanelor care au facut sau care intenționează să se supună unor proceduri estetice, în funcție de caracterul invaziv al proceduri alese. In aceeasi masura se adreseaza si profesionistilor.
REZULTATE
Pe baza literaturii, discuțiilor și experienței medicilor, sunt propuse patru niveluri: proceduri non-invazive, minim invazive, moderat invazive și invazive.
Utilizarea machiajului imediat după proceduri ar trebui să se limiteze la intervenții non-invazive, cum ar fi ultrasunetele focalizate de mare intensitate HIFU, radiofrecvența non-ablativă, fotobiomodularea sau laserul non-ablativ.
Pentru procedurile minim invazive, moderat invazive sau invazive, machiajul trebuie aplicat numai după vindecarea completă a pielii și refacerea barierei cutanate.
Aceste limite de timp variază de la o aplicare imediata după o intervenție în urma unor proceduri non-invazive, cum ar fi radiofrecvența non-ablativă sau laserul, HIFU facial, fotobiomodulare, lasere vasculare YAG/pulsat, colorant sau IPL sau chiar injecții cu toxină botulină, la o perioadă de recuperare fără machiaj de 10-12 zile pentru procedurile invazive.
Pentru umpluturi și injecții cu toxină botulină, produsele cosmetice sau machiajul pot fi aplicate imediat după injecții.
Cu toate acestea, punctele de injectare trebuie evitate, în special atunci când se utilizează canule mari.
Aici gasiti informatii pe larg despre procedura 4D Ultra HIFU facelift.
CONCLUZII
- În perioada post-procedura pacienții doresc să ascundă efectele temporare vizibile. Produsele cosmetice ajuta la obtinerea unui look normal și reluarea rutinei obisnuite de viata.
- Produsele de machiaj care conțin filtre UV sunt recomandate pentru a limita expunerea la razele UV.
- Persoanele care se stiu foarte sensibile, în special daca vorbim de suprainfectii trebuie sa evite folosirea produselor de make-up.
- In functie de procedura efectuata si gradul ei invaziv puteti folosi in siguranta produse de make-up conform tabelului de mai sus.