Micropigmentare sau Microblading la sprancene – ce să alegi

Cum se face microblading sprancene

Micro-pigmentarea si microbladingul au înregistrat un adevărat boom în ultimii ani, pe masură ce au fost lansate tehnici și produse noi. Succesul s-a datorat și personalizării formelor adaptate la cerințele fiecarei cliente, sprâncenele primind o formă naturală sau una mai dramatică.

Cu 18 ani de experienta in micropigmentare te vom consilia pentru a face alegerea potrivita.

Ce este Micro-pigmentarea si Microbladingul?

Conform legii din Romania, sunt 2 metode de dermopigmentare semi-permanenta – utilizată în special pentru a înfrumuseța sprâncenele.Salon micropigmentare

In Romania prin Microblading se pot dermopigmenta doar sprancene. Prin Micro-pigmentare se pot dermopigmenta sprancenele, conturul la ochi si buzele, se pot aplica tehnici de camuflaj cosmetic, se acopera și se corectează cicatrici sau se realizează reconstrucții medicale.

De multe ori o sa intalniti situri in care scrie ca fac Micro-pigmentare prin Microblading (micro = mic; blade = lama). Putin confuz, nu-i asa?!

Microblading

Multitudinea de mărci, tehnici, denumiri și produse diferite au dezorientat publicul. Urmatoarele denumiri sunt identice (daca sunt executate intr-un salon cosmetic cu aparatura si pigmenti specifici).

Vi le prezentam in ordinea in care au intrat si s-au folosit in Romania dupa 1995: Machiaj Semi-permanent/Dermopigmentare = Pigmentare Permanenta = Micro-pigmentare. Toti acesti termeni au fost folositi separat sau in paralel dar au desemnat aceeasi procedura adica Micro-pigmentare.

In mod separat, Microblading la sprancene = Microblading

Care este diferența dintre Micro-pigmentare si Microblading?Micropigmentare versus microblading

Practic, amandouă tehnicile implică introducerea unui pigment în piele. Ele se realizează cu ajutorul unui ac/ace – în Micro-pigmentare sau a unui manunchi de ace dispuse ca o mini-lamă – în Microblading.

Micro-pigmentarea se face cu un aparat electric pe cand Microbladingul se face cu un instrument manual.

Sunt și alte diferențe între cele două metode de dermopigmentare – rezistența lor in timp pe piele, impactul asupra pielii, acuratețea lucrarii. Le detaliem pe fiecare mai jos.

Din 2009 unicul loc in care am curajul sa merg sa imi pigmentez buzele și sprâncenele. După ce am văzut experiențele negative ale altor femei, ma simt in siguranța la Blooms și am sa revin mereu la acest salon. Jos pălăria pentru Owner și Alexandra.

Recomand cu încredere. Curat. Profesioniști Preț corect. Rezultate minunate. Amabilitate maxima.

Gabriela Pacea

District Manager - Mercedes-Benz Romania

Eu am avut parte de acesti oameni minunati care mi-au pus la dispozitie servicii profesioniste de la micropigmentare pana la tatuaje corporale, recomand din suflet tuturor sa mearga acolo pentru oricare din aceste servicii.

Alina Teodorescu

Client Service Director - Kondiment

O mana sigura, experimentata, o atmosfera calda si relaxanta! Revin de fiecare data cu placere!

Laura Dan

Sunt foarte mulțumită de micropigmentare sprancenelor si a buzelor!

Cristina Raluca V

Ho ritoccato il mio Microshading e fatto la Eye-liner.
Vi assicuro essendo la seconda sezione , é stata davvero super delicata, a momenti non sentivo proprio nulla, la signora Alexandra é un Professionale estetico, non ho parola per ringraziarla di avermi ridonato le mié bellissime Sopracciglia e dalla eye-liner sottile naturale, ha risaltato solo la belleza del mio viso, grazie Alexandra tornerò appena possibile Mercedes V.

 

Mercedes Villafane S

Profesionalismul dnei Alexandra si sfaturile pertinente m-au impresionat si mi-au dat incredere in demersul meu. Ii sunt recunoscatoare pentru rezultatele obtinute, potrivite fizionomiei mele (sprancene frumos conturate, cu aspect natural si eyeliner discret, dar care evidentiaza bine ochii).
Recomand Salonul Blooms tuturor celor care-si doresc imbunatatirea aspectului lor estetic, la preturi decente.

Servicii: Sprancene, Contur Ochi.

Gradinaru Roxana

Buna ziua, foarte multumita de serviciile acestei clinici. Mi-am facut micropigmentare sprancene, buze si contur ochi. Oameni minunati,rabdatori si implicati. Cu siguranta ne vom revedea si pentru alte servicii.

Madalina Busuioc

Foarte mulțumită de rezultatul primit,privind forma sprâncenelor cât și micropigmentarea sprâncenelor au iesit super. Super de treaba din toate punctele de vedere. Si epilarea laser la axile, si procedura hifu la față au fost foarte eficiente. Recomand cu drag !

Servicii: Sprancene, Hifu, Epilare Laser.

Mihaela Tuca

Superba si rapida experienta, am acum sprancenele pe care mi le-am dorit! Pretul e super okay si procedura in sine e rapida si fara dureri. Recomand! Abia astept sa vin si la retus.

Ana Maracineanu

Am fost la Blooms pentru micropigmentare sprâncene și sunt foarte mulțumită de rezultat. Recomand!

Cristina Tarasescu

Pozitiv: Calitate, Profesionalism, Valoare

Foarte mulțumită de noile mele sprâncene, personal foarte amabil, servicii de calitate. Recomand cu toată încrederea.

Irina Petcu

General Manager - Restaurant Ai Sapori

Important! Cine poate beneficia de cele doua procedee?

Microbladingul este recomandat in primul rand persoanelor tinere cu tenul normal sau uscat.

Pot aparea mici cicatrici sau pielea sa-si strice textura daca procedura nu este executata corect.

Daca ai tenul matur, gras ori mixt sau pielea subtire, iti recomandam micropigmentarea sprancenelor.

Daca nu stii ce sa alegi o sa te ajute esteticiana.

Pot beneficia de aceasta procedura persoanele care isi doresc un machiaj soft, o imbunatatire eleganta a infatisarii lor. Exceptie fac persoanele minore sau cu anumite probleme medicale.

Micro-pigmentarea – de unde vine și în ce constăMicropigmentare sprancene

Micro-pigmentarea, numită la început machiaj permanent provine din Europa și U.S.A. În 1902 faimosul artist tatuator englez Sutherland MacDonald a realizat prima dermopigmentare numita de el Permanent Make-up.
La Salonul Blooms Beauty prin Micro-pigmentare, culoarea este adusă în piele cu ajutorul unui dispozitiv electronic cu un ac extrem de fin.Aparat micropigmentare
La Blooms Beauty, acul (la fel de fin ca acul de acupunctură), permite un tratament foarte precis. Acul are o mică rotație de mișcare care ajută și nu afectează pielea. Acest lucru permite un tratament blând și favorabil pielii comparativ cu Microbladigul.
De asemenea, prin Micro-pigmentare, culoarea este introdusă doar în straturile superioare ale pielii și nu la fel de adânci ca la un tattoo clasic.
Sprancenele realizate prin Micro-pigmentare dureaza 1-2 ani iar la conturul ochilor si buzelor 2-4 ani.

Microbladingul – de unde vine și în ce constăMicroblading la sprancene

Microbladingul este o metodă care vine din Asia – Nu din Japonia cum spun majoritatea saloanelor. Tatuarea pielii se realizează cu un aparat manual asemanator unui stilou. Acesta are în vârf un manunchi de ace aliniate ca o lamă. Acele dispuse ca o lamă sunt scufundate în pigment și se crează urme in piele pentru 6 – 12 luni. Tehnica permite trasare unor linii foarte fine care imita firele de par, astfel se obtine un rezultat aproape natural. Implantarea pigmentului este superficiala de aceea este o tehnica non-invaziva si putin dureroasa.

In Romania prin Microblading se pot pigmenta doar sprâncenele, nu și conturul ochilor sau buzele.

Tehnica sprâncenelor fir cu fir

Microbladingul permite imitarea firelor de păr din sprâncene mai fidel ca la Micro-pigmentare. Totusi prin Micro-pigmentare se pot dermopigmenta mai multe tipuri de piele si reface lucrari mai vechi.

Micropigmentare la spranceneExperiența și calitate în România

La noi în țară Micro-pigmentarea a apărut înainte de anul 2000. Vorbim deja de o experiență de cel puțin 20 de ani cu această metodă. In cei 20 de ani saloanele au testat si inteles piata de profil. Pigmentii si aparatele de calitate s-au impus in defavoarea celor slab calitative.

Microblading pentru spranceneMicrobladingul a apărut în jurul anului 2015 în Romania. Vorbim în acest moment de o experiență de maxim 5 ani a cosmeticienelor. Experienta anterioara de la Micro-pigmentare a permis o evolutie rapida si rezultate bune in Microblading. Piata de profil s-a adaptat si orientat rapid.

Eficiență

În România se poate face Microblading doar la sprâncene.
Micro-pigmentarea permite dermopigmentarea mai multor tipuri de piele pe când Microbladingul nu. Micro-pigmentarea se face la sprâncene, conturul pleoapelor sau buze, în corectarea unor probleme estetice și în anumite probleme medicale.

Combinarea celor doua proceduri are rezultate bune la realizarea sprancenelor fir cu fir.


Micropigmentare sprancene, ochi, buze

Prețul la Micro-pigmentare versus Microblading

Microbladingul la sprâncene are un preț egal sau mai mare ca Micro-pigmentarea. Pretul difera in functie de fiecare salon, uneori justificat alteori nu.

Discomfortul din timpul procedurii

Ambele proceduri sunt suportabile.
Zona sprancenelor nu este un loc foarte sensibil. Anestezicele folosite înainte și în timpul procedurii reduc totul la un discomfort acceptabil si la Micro-pigmentare si la Microblading.

Micropigmentare sprancene fir cu fir

Concluzie

Cele doua proceduri au acelasi scop si un element comun: redefinirea formei la sprancene.
Experienta mai indelungata si diversitatea de situatii in care poate fi folosita sunt favorabile Micro-pigmentarii. La Microblading rezultatul poate fi mai spectaculos imediat dupa tatuarea fir cu fir a sprancenelor.Microblading

Exista o categorie mai aparte de cosmeticiene care au experienta in Micro-pigmentare si fac Microblading. Avantajul acestor esteticiene este ca pot combina cele doua metode pentru obtinerea unui rezultat maxim.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri puteti sa ne scrieti prin formularul de mai jos.

Din cauza diversitatii de aparate de tatuat (cosmetice sau nu) folosite in Romania, datorita originii si compozitiei diferita a pigmentilor, tehnicilor diferite de tatuare, conditiilor de lucru/sterilizare si experientei precare a personalului, efectele, consecintele si rezultatele obtinute in alte saloane pot fi cu mult diferite.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

4.9/5 - (13 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent