Micropigmentare sprâncene fir cu fir. DA sau NU? Ghid complet pentru rezultate perfecte
Hai să fim sincere, câte dimineți ai pierdut încercând să-ți faci sprâncenele să arate bine? Ba una e prea groasă, ba cealaltă are un arc exagerat ori sunt prea scurte. Și dacă din greşeală te ștergi pe față, la revedere cu munca ta!
Cu sprâncenele pigmentate, pe lângă look-ul frumos, câștigi și timp. Adio dimineți petrecute desenând sprâncene și bun venit câteva minute în plus pentru tine.
În plus, sprâncenele îngrijite îți pot da acel boost de încredere de care toate avem nevoie mai ales la începutul zilei.
Ești interesată de micropigmentare sprâncene fir cu fir și vrei să știi exact ce este? Ia-ți o băutură caldă și citește mai departe.
CE ESTE MICROPIGMENTAREA SPRÂNCENELOR
FIR CU FIR
Metoda fir cu fir pentru redefinirea sprâncenelor este o procedură de machiaj semipermanent care presupune trasarea unor linii fine, ce imită firele naturale de păr din sprâncene.
Practic, esteticiana folosește un aparat special pentru a introduce cu un ac fin pigmenți de culoare în stratul superficial al pielii pentru a obține un aspect realist și armonios.
Firele tale de păr naturale rămân, deci nu sunt rase sau pensate total și printre ele se pigmentează fire pentru a imita prezența părului.
Este cea mai solicitată tehnică de stilizare pe termen lung la sprâncene. Arată mai natural și se potriveşte bine pe majoritatea sprâncenelor.
PRO ŞI CONTRA PIGMENTĂRII
FIR CU FIR LA SPRÂNCENE
Beneficiile sunt evidente încă de la prima privire în oglindă. Avantajele nu sunt doar estetice, ci și practice și emoționale.
ASPECT NATURAL
Fiecare linie imită firul de păr (grosimea şi direcţia de creştere naturală), iar forma este ajustată să se potrivească frumos feței tale. Nu ai spune niciodată că nu sunt „ale tale”.
REZISTENTĂ ÎN TIMP
Deși este o procedură semipermanentă, rezultatele vor rezista între 12-18 luni, ceea ce înseamnă că scapi de grija machiajului zilnic pentru mult timp.
ECONOMIE DE TIMP
Diminețile tale sunt acum mult mai simple! Nu mai trebuie să pierzi minute prețioase încercând să-ți desenezi sprâncenele perfect simetrice.
CORECTAREA IMPERFECŢIUNILOR
Procedura semipermanenta fir cu fir poate fi soluția potrivită dacă ai goluri în sprâncene sau sunt rare, scurte sau cu o formă nepotrivită care te frustrează de ani de zile.
CREŞTEREA ÎNCREDERII DE SINE
Te simți altfel când știi că sprâncenele tale sunt impecabile, indiferent că ești la sală, la birou sau la o petrecere. Nu mai ai teama că machiajul se șterge sau că arată nefiresc.
ESTE O INVESTIŢIE ÎN TINE
Procedura de tatuare cosmetică fir cu fir poate oferi ceea ce cauți: sprâncene frumoase fără stresul zilnic al machiajului. Este o investiție clară în frumusețea, timpul și statutul tău!
DEZAVANTAJELE TEHNICII FIR CU FIR
DURATA
Durează în timp mai puțin decât tehnica pudrat sau contur plin din cauza cantității mai mici de pigment introdus în piele.
TIP DE TEN
Uneori, la persoanele cu tenul gras și pori deschiși este dificil de realizat și rezistă mai puțin în timp. Deși este o tehnică de micropigmentare versatilă sunt și femei cu anumite particularități la sprâncene sau piele cărora nu li se potrivește această tehnică.
COST
Costul poate fi prea ridicat pentru unele dintre noi.
CUI I SE POTRIVEŞTE
Este recomandată femeilor :
Cu sprâncene rare sau inegale
Metoda fir cu fir este recomandată celor care au sprâncene subțiri, goluri sau păr care crește neregulat. Procedura corectează aceste imperfecțiuni și creează un efect natural, uniform.
Care vor să „economisească” timp si nervi
Pentru femeile ocupate, care jonglează între familie, carieră și alte responsabilități, această tehnică elimină complet necesitatea machiajului zilnic al sprâncenelor, economisind timp prețios.
Care își doresc un aspect mai tânăr
Sprâncenele bine definite dau un efect de lifting subtil feței și ajută la reducerea aspectului de oboseală sau îmbătrânire. Este o alegere excelentă pentru doamnele care vor să-și păstreze aspectul tonic și vitalizat.
Cu probleme de sănătate
Ajută cu adevărat femeile cu probleme de vedere sau de mobilitate care nu se mai pot machia corect singure. Fie că este vorba de cicatrici, afecțiuni medicale sau efectele unor tratamente, procedura poate îmbunătăți vizibil aspectul natural al sprâncenelor si trăsăturile.
Care preferă un look natural
Comparativ cu tehnica pudrat sau contur plin, tehnica fir cu fir este perfectă pentru cele care vor un rezultat discret, fără a părea că au sprâncene desenate.
Pigmenții și forma sunt alese astfel încât să se potrivească cu trăsăturile și stilul fiecărei cliente.
Femeile de peste 60 de ani
Aplicarea machiajului poate deveni mai dificilă odată cu înaintarea în vârstă.
Pentru mame, bunici sau pensionare, reconstructia semipermanenta a sprâncenelor este o soluție modernă, simplă și practică.
ÎN CE CAZURI SE RECOMANDĂ TEHNICA PIGMENTĂRII FIR CU FIR?
Vezi dacă te regăsești în cazurile de mai jos:
- Firele de păr sunt rare, dar uniforme pe toată lungimea sprâncenelor.
- Sprâncenele au porțiuni cu mult păr și zone cu goluri lipsite total de păr. Zonele unde pielea se vede se completează cu fire pigmentate.
- Baza si codita sprâncenelor este neregulată sau lipsită de păr.
- Firele de păr lipsesc din cauza unor probleme de sănătate, alopecie, accidente.
- Dacă sprâncenele sunt poziționate asimetric una față de cealaltă.
- Sprancenele sunt prea jos sau mai sus decât ar trebui față de ochi sau prea departe de baza nasului. Se doreste efect de lifting.
Acestea sunt doar cazurile cele mai des întâlnite, pot fi zeci de cazuri diferite.
Sprâncenele pot fi reconturate într-o formă medie, naturală în funcţie de trăsăturile feţei sau se pot realiza mai groase.
Sau mai subţiri si scurte în funcţie de preferinţe.
Sau subtiri si lungi dupa preferinta clientei
In galeria foto pentru sprancene gasesti mai multe poze.
PARANTEZA! „Vai, ce sprâncene oribile are femeia asta. Sunt foarte groase/prea subțiri/exagerat de scurte/vai, ce arcuite/Doamne, ce drepte le are…„
Auzim des genul acesta de afirmații. Forma la sprâncene se face în primul rând după preferința fiecăreia.
Dacă forma aleasă te face fericită, atunci aceea este cea mai potrivită formă pentru tine.
Ce este la moda sau ce cred ceilalți este mai puțin important.
CUM SE DESFĂŞOARĂ PROCESUL DE
MICROPIGMENTARE FIR CU FIR
PAS 1. GĂSEŞTE SALONUL POTRIVIT
Pentru început, găsește salonul potrivit pentru tine și fă-ți programare. Dacă ai nelămuriri, cere la telefon detalii legate de procedură, preț și locație.
Citește bine informațiile de pe site-ul salonului ales. Înainte să ajungi la salon, nu consuma cafea, alcool sau băuturi cola cu 2 ore înainte.
SFAT: Pentru ca esteticiana să aibă posibilitatea să-ți propună cea mai bună formă la sprâncene, nu te pensa cu 2-3 săptămâni înainte. Iar dacă îți dai zilnic singură o anumită formă la sprâncene şi doar cu acea formă te simţi confortabil, vino cu ele desenate la salon, ca esteticiana să înţeleagă exact ce îți dorești.
PAS 2. CONSULTAŢIA ŞI DEFINIREA FORMEI
Primul pas, și poate cel mai important, este stabilirea formei sprâncenelor. Specialistul analizează trăsăturile feței, inclusiv:
1. Forma feței
Ovală, rotundă, pătrată sau alungită, fiecare necesită o formă de sprâncene diferită pentru a pune în valoare proporțiile.
2. Structura naturală a sprâncenelor:
Se ține cont de densitatea, grosimea și alinierea firelor deja existente.
3. Simetria:
Se folosesc diverse tehnici de măsurare pentru a stabili punctele cheie ale sprâncenelor (începutul, punctul de arcuire și finalul sprâncenei).
Forma propusă este simulată pe sprâncene cu un creion iar tu ai posibilitatea să discuți și să ajustezi până când ești complet mulțumită.
PAS 3. ALEGEREA CULORII POTRIVITE
Pigmentul folosit este ales astfel încât să se potrivească perfect cu tonul pielii, culoarea părului și stilul personal:
Tonuri calde: Pentru păr blond sau șaten deschis.
Tonuri reci: Pentru brunet sau păr grizonat.
Pentru sprâncene fir cu fir se folosește o singură culoare, maro. Nuanțele de maro pot fi mai închise sau mai deschise, calde sau reci.
Dacă îți propune cineva negru, ia-ți repede geanta și pleacă cât mai departe de salonul respectiv.
De reţinut! Pigmentul este ușor mai intens la început, dupa 5-6 zile se va estompa cu până la 30-40% .
PAS 4. REALIZAREA MICROPIGMENTĂRII
- Zona sprâncenelor este curățată și dezinfectată pentru a elimina orice risc de infecție.
- Apoi, se aplică un anestezic local sub formă de cremă, care reduce semnificativ senzația de disconfort pe durata procedurii.
- Specialistul folosește un aparat profesional cu ace fine pentru a crea linii care imită firele naturale de păr.
- Trasarea acestor linii se face urmând fidel forma stabilită anterior prin desen:
În direcția creșterii naturale a firelor existente.
Cu o grosime și densitate adaptate tipului de sprâncene.
Procedura durează aproximativ 1 oră, timp în care specialistul lucrează cu atenție la fiecare detaliu pentru a obține un rezultat simetric și armonios.
PAS 5. VERIFICAREA SI CORECTAREA
- După finalizarea pigmentarii se verifică rezultatul pentru a corecta eventualele imperfecțiuni sau pentru a adăuga mai multă definire acolo unde este necesar.
- Poate îți dorești sprâncenele puțin mai groase, mai lungi sau mai arcuite. Te sfătuiești cu esteticiana, iar ea va face modificările cerute.
- Este foarte important să comunici esteticienei tot ce crezi că poate fi îmbunătățit.
De reținut: Sprâncenele sunt surori, dar niciodată gemene.
ÎNGRIJIREA POST-PROCEDURĂ
Pentru a asigura o vindecare optimă și rezultate de lungă durată, specialistul îți oferă instrucțiuni clare:
- Evită apa, produsele cosmetice și expunerea la soare timp de câteva zile.
- Aplică o cremă specială pentru hidratare și protecție.
- Nu te atinge și nu îndepărta eventualele cojițe care se formează.
Procesul de vindecare durează în jur de 7-10 zile, iar culoarea se stabilizează complet în 2 săptămâni.
PAS 6. RETUŞUL FINAL
După 2-8 săptămâni, puteti programa a doua sedinţă. În această etapă se ajustează intensitatea culorii, se corectează mici detalii și se asigură uniformitatea pigmentului in piele.
Acest pas este esențial pentru a obține un rezultat perfect și de lungă durată.
CUM O SA ARĂT ŞI CE SE ÎNTÂMPLĂ DUPĂ PROCEDURĂ
- În mod normal, îți poți relua activitatea imediat. Nu este obligatoriu, dar poate apărea o mică pierdere de limfă și un minim de roșeață a pielii în zona sprâncenelor, efecte secundare care trec în 1-2 ore.
- În prima săptămână, ca la orice dermopigmentare, trebuie să te aștepți să ai culoarea mai închisă decât rezultatul final dorit și cu 10% mai groasă.
- Durează 5-7 zile până se estompează culoarea și se definitivează forma. Pielea se vindecă complet după 2 săptămâni.
CÂT COSTĂ MICROPIGMENTAREA LA SPRÂNCENE FIR CU FIR?
Prețul este 800 lei pentru prima ședință și 200 de lei pentru a doua ședință.
Retușul unei micropigmentări mai vechi costă 700 de lei dacă a fost făcut la alt salon sau 595 de lei dacă ești client Blooms (include ambele ședințe).
Procedura durează 1-1,5 ore și presupune 2 ședințe la distanță de 2-8 săptămâni.
DOARE
MACHIAJUL SEMIPERMANENT LA SPRÂNCENE?
Probabil toate avem această întrebare în minte :).
În primul rând, anestezicul chiar funcționează. În timpul procedurii, se simte o ușoară senzație de înțepătură sau vibrație pe piele. Este o mică senzație de disconfort care vine și pleacă.
Dacă ai avut o ședință de pensat mai intensă,
probabil ai experimentat ceva mult mai neplăcut.
Dacă durerea este ceea ce te reține, nu trebuie să îți faci griji. Durerea este minimă datorită aparatului special folosit, tehnicii precise și anestezicelor externe aplicate pe toată durata procedurii.
După procedură, zona rămâne ușor sensibilă, dar disconfortul dispare complet după câteva ore.
RISCURI ŞI CONTRAINDICAŢII
Riscurile sunt minime dacă procedura este realizată de un specialist cu experiență și într-un salon care respectă standardele de igienă. Totuși, ca la orice tratament cosmetic sau medical, pot apărea următoarele situații:
- După procedură, pielea din zona sprâncenelor poate fi ușor iritată, dar acest lucru dispare în câteva ore.
- Dacă nu urmezi recomandările de îngrijire post-procedură (cum ar fi evitarea apei sau a machiajului), există riscul de infecție. O să primești instrucțiuni clare cu ce ai de făcut.
- Alergii la pigment: Este foarte rar, dar posibil. Dacă ai alergii severe, un test înainte de procedură este recomandat.
CONTRAINDICAŢII
Sunt câteva situații în care procedura ar trebui evitată:
- Femeile însărcinate sau care alăptează: Din cauza posibilelor reacții la pigment sau anestezic.
- Afecțiuni ale pielii în zona sprâncenelor: Psoriazis, eczeme sau alte probleme dermatologice pot interfera cu vindecarea.
- Diabet necontrolat sau boli autoimune: Aceste condiții pot afecta vindecarea sau pot crește riscul de infecții.
- Utilizarea medicamentelor anticoagulante: Acestea pot provoca sângerări excesive, care afectează absorbția pigmentului.
- Infecții active: Dacă ai o infecție sau febră, este mai bine să amâni procedura.
CARE ESTE DIFERENŢA ÎNTRE MICROPIGMENTARE
FIR CU FIR, PUDRAT, HIBRID ŞI MICROBLADING?
1. FIR CU FIR
- Creează linii fine care imită firele naturale de păr.
- Aspect foarte natural, perfect pentru sprâncenele rare sau cu goluri.
- Ideală pentru cei care doresc un look discret, realist, fără efect de machiaj clasic.
- Folosește un aparat electric pentru precizie și rezistență pe termen lung.
2. PUDRAT (OMBRE)
- Creează un efect de umbrire subtil, cu o culoare mai intensă la bază și mai deschisă spre vârfuri.
- Se obțin sprâncene cu un look machiat, dar natural, perfect pentru pielea grasă cu pori dilatați.
- Potrivită pentru cei care vor definire și densitate, dar fără linii evidente.
- Se aplică pigment sub formă de puncte, fără a imita firele de păr.
3. HIBRID
- Se combină tehnica fir cu fir cu pudratul (ombre).
- Rezultă sprâncene definite, dar cu un aspect natural.
- Excelentă pentru cei care au nevoie de definire la bază și naturalețe pe lungime.
- Este o combinație între linii și efect de umbrire.
4. MICROBLADING
- Se folosește un instrument manual pentru a trasa linii fine în piele, imitând firele de păr.
- Aspect realist, dar mai potrivit pentru pielea tânără.
- Bun pentru cele care doresc un look natural, dar durabilitatea este mai redusă.
- Mai puțin potrivită pentru pielea grasă, unde pigmentul poate migra.
- Este o tehnica invaziva și poate afecta pielea pe termen lung, ducând la cicatrici.
CE TEHNICĂ SĂ ALEG?
Diferențele țin de stilul tău de viață, tipul de piele și rezultatul dorit. Dacă nu ești sigură ce ți se potrivește, specialistul te poate ghida spre cea mai bună alegere.
DE CE SA SA-TI FACI PROGRAMARE LA SALONUL BLOOMS
Avem un spațiu dedicat procedurilor estetice faciale. Discreția și intimitatea ta sunt preocupări majore pentru noi.
Intotdeauna în salon vei fi doar tu împreună cu esteticiana.
EXPERIENTA
Aproape 20 de ani experiență în micropigmentare si mii de cliente. Suntem printre primele saloane de profil din România.
CALITATE
Cea mai bună carte de vizită a noastră sunteți voi, clienții noștri și asta se vede în gradul mare revenire și recomandare.
REVIEWS DE 5 STELE
Avem peste 150 de pareri pozitive de 5 stele pe contul nostru de Google Maps, Facebook si nu numai.
SIGURANTA
Tot ce înseamnă consumabile sunt de unică folosință, tot ce atingem este sterilizat după cele mai stricte norme. Pigmentii folosiți sunt cei mai scumpi din Europa, produși exclusiv în Germania, nonalergici.
FARA SURPRIZE NEPLACUTE
Detaliile despre formă, culoare și tehnica folosită le discutăm și rezolvăm împreună până obținem cea mai bună variantă pentru tine.
Expert Alexandra Mălinătescu – specialist în micropigmentare cu 18 ani de experiență, te va consilia cu răbdare pentru a găsi forma și culoarea potrivită.
Sprâncenele dorite sunt la un telefon distanță! Programează-te și transformă-ți look-ul într-o declarație de încredere și stil. Te asteptam.
Prețurile sunt finale și includ tot necesarul: consultație/consiliere, doua sedinte de micropigmentare, pensat (dacă este nevoie), cremă post tratament. Prețurile sunt de actualitate 2025. Nu există costuri suplimentare. Se pot face plăți în RON sau Euro, U.S. Dolari și CHF la cursul BNR din ziua respectivă.
ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE DERMOPIGMENTAREA
LA SPRÂNCENE FIR CU FIR
• Aplică frecvent pe sprâncene crema primită de la noi
• Evita să atingi sprâncenele cu mâinile murdare
• Fără apă și înot 5-6 zile
• Respectă instrucțiunile post procedură primite de la esteticiană
• Nu freca, zgâria pielea din zona sprâncenelor
• Nu expune sprâncenele direct la soare sau la solar
• Poti să te machiezi normal, dar nu direct pe sprâncene
• În zona în care pielea este micropigmentată, poți să folosești exclusiv crema primită post-tratament
• După 1 săptămână, poți aplica machiaj și pe sprâncene
De la 16 ani cu acordul unui părinte sau tutore. Oricând după 18 ani.
- Sprâncene frumoase la orice oră, de dimineața până seara, fără efort, timp de 1-2 ani de zile.
- Corecteaza problemele legate de sprâncene: goluri, formă și culoare neuniformă.
- Sprâncene bine definite, mai pline, simetrice și potrivite trăsăturilor tale.
- O modalitate de a economisi timp și bani
- O opțiune sigură și eficientă pentru persoanele cu alergii la produsele cosmetice de machiaj
Riscurile micropigmentării sprancenelor sunt mici si foarte putin frecvente:
- Iritație sau inflamație a pielii
- Infecție
- Reacții alergice
- Ieșirea pigmentului din piele
Retusul este o etapă necesară la machiajul semipermanent al sprâncenelor.
Se poate adăuga intensitate culorii și, dacă este necesar, forma sprâncenelor poate fi imbunatatita (de exemplu, puțin mai lungi sau mai late).
Deasemena, retusul prelungește in timp efectul micropigmentarii.
- Sarcina și alăptarea: procedura este interzisa prin lege în România.
- Diabetul insulino-dependent: au un risc crescut de infecții. Trebuie întrebat medicul specialist.
- Persoanele cu probleme de coagulare a sângelui: este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte.
- Epilepsie: persoanele cu epilepsie pot avea convulsii în timpul procedurii.
- Alergii: dacă ești alergică în general, este important să discutați cu medicul și să faci un test pe piele cu pigmentul care va fi folosit la pigmentarea buzelor.
- Infecții ale pielii în zona buzelor: așteptăm să se vindece si apoi facem procedura.
Da, dacă vechea procedură a fost făcută corect și culoarea s-a estompat suficient. La noi, refacerea costă cu 40% mai puțin.
Nu, dacă au culoarea albastră sau verde și sunt făcute de mulți ani. Dacă este așa, înseamnă că s-a folosit un pigment corporal permanent introdus la o adâncime mare în piele și pigmentul semipermanent nu va rezista în piele.
Da si beneficiezi si de 15-25% reducere . Nu este nicio problemă dacă în aceeași zi dorești, în afara de sprâncene si micropigmentarea buzelor sau conturul ochilor.
Daca in vacanta te vei expune mult timp la soare, la apa marii sau la vant, este bine sa te gandesti la pigmentarea sprancenelor cu 2 saptamani inainte de plecarea in vacanta.
Cel mai probabil sprancenele vor avea o culoare estompata, firele nu se vor vedea prea clar. Pentru un rezultat maxim in majoritatea cazurilor este nevoie de a doua sedinta. O solutie ar fi sa amani pana cand timpul iti permite sa faci cele 2 sedinte.