Micro-dermabraziune

Dermabraziune este o procedura chirurgicala practicata in spitale si clinici medicale. Micro-Dermabraziune este varianta cosmetica adaptata la cerintele si nevoile centrelor de infrumusetare. In continuare vom vorbi despre cele doua proceduri si de diferentele dintre ele.

Ce este tratamentul de micro-dermabraziune?

Este un tratament dermato-cosmetic bland, mai eficient decat un proces de exfoliere cu glycol, ce nu produce efecte secundare, inrosiri, iritatii sau inflamatii ale pielii.

Este o metoda de curatare non-invaziva a epidermei si consta intr-o exfoliere blanda si eficienta ce indeparteaza stratul de celule moarte si impuritati de pe suprafata pielii si incurajaza pielea sa se regenereze in mod natural.

micro-dermabraziune2

Foarte des se face confuzie intre micro-dermabraziune si dermabraziune.

Dermabraziunea este o procedura chirurgicala iar micro-dermabraziunea este un tratament dermato-cosmetic.

Desi ambele tratamente urmaresc atingerea rezultatelor prin abrazarea pielii, exista o diferenta majora intre cele doua dispozitive, principiul lor de functionare si efectele ulterioare.

Cu ce difera Dermabraziunea de tratamentul de Micro-Dermabraziune?

Dermabraziunea este o procedura chirurgicala practicata in spitale si clinici medicale. Inainte de aplicarea procedurii zona operata se anesteziaza local. Aceasta operatie se face folosind un dispozitiv ce are la unul din capete o rotita de metal cu suprafata aspra. Chirurgul misca usor rotita care se invirte rapid peste suprafata cicatricii.

Desi are un efect superior, dermabraziunea clasica este o metoda invaziva si “violenta” deci are cateva neajunsuri.

Dupa terminarea tratamentului, pielea din zona tratata arata ca o arsura sau o julitura. De obicei sunt necesare cateva saptamani pentru ca zona de piele afectata sa se refaca.

Dermabraziunea este folosita in spitale si clinici mai des pentru tratarea petelor cauzate de acnee si a cicatricilor formate dupa operatii. Tatuajele pot fi si ele tratate prin dermabraziune.

Riscurile si complicatiile care pot aparea dupa dermabraziune :

 1. pielea din zona tratata poate devenii mai inchisa sau mai deschisa decit restul pielii(de regula se trateaza dar poate ramane si permanenta)
 2. cicatricile  foarte rar pot arata mai rau ca inainte
 3. exista riscul aparitiei de noi cicatrici
 4. daca procedura se face la nivelul fetei se cere repaus in casa pe o perioada de pana la cateva saptamani

Cum actioneaza tratamentul de micro-dermabraziune de la Blooms Beauty?

Curata straturile superioare ale epidermei cu ajutorul unui fascicol de micro-particulele antiseptice de cristale de corindon, care, dupa ce au atins si indepartat tesutul imbatranit sau vatamat de la suprafata, sunt aspirate printr-un tub cu vacuum.

Tratamentul de micro-dermabraziune Nu produce arsuri, iritatii, inrosiri sau alergii

Cum o sa arat imediat dupa tratament?

Dupa tratamentul de micro-dermabraziune va puteti spala sau iesi din casa fara restrictii. Puteti iesi imediat in oras pentru ca tenul este curat si luminos.

Care este efectul tratamentului de micro-dermabraziune?

Tratamente cosmetice4Asigura pregatirea optima a tenului pentru absorbtia efectiva a agentilor activi naturali iar rezultatele sunt bune atunci cand impreuna cu tratamentul de micro-dermabraziune este combinat un tratament cosmetic adecvat.

Pielea este transformata intr-un burete gata sa absoarba de 4 ori mai repede si mai eficient tratamentul cosmetic potrivit).

Ce rezultate poate avea tratamentul cu micro-dermabraziune?

 1. are rezultate in tratamentul acneei si tenurilor mature
 2. indeparteaza celulele moarte si impuritatile
 3. indeparteaza majoritatea punctele negre, curata si amelioreaza porii dilatati
 4. curata, regenereaza si intinereste tenul
 5. uneori atenueaza urmele lasate de acnee si cicatrici fine
 6. reface tenul afectat de soare
 7. atenueaza ridurile fine
 8. corecteaza hiperpigmentarile

Cat timp dureaza un tratament de micro-dermabraziune?

Dureaza intre 45 de minute si maximum 1 ora si presupune de regula o serie de 4 pana la 6 tratamente cosmetice pentru a atinge maxium de performanta si pentru a permite pielii sa se regenereze in mod natural.

La cat timp se repeta tratamentul de micro-dermabraziune?

Tratamente cosmetice3Repetarea tratamentului la una sau doua saptamani, indemanarea esteticienei precum si liniile de produse cosmetice sau dermato-cosmetice folosite sunt extrem de importante in obtinerea rezultatelor asteptate.

De la ce varsta poti apela la  micro-dermabraziune?

Nu exista o limita minima si nici maxima de varsta. Poate fi efectuat ca orice alt tratament cosmetic, atunci cand tenul incepe sa aiba nevoie de ingrijire si atentie sporita.

Caror persoane li se adreseaza tratamentul cosmetic de micro-dermabraziune?

• femeilor si barbatilor care isi ingrijesc tenul
• oricui isi doreste sa isi curete tenul si sa isi imbunatateasca textura pielii dar, fara a pleca de la cosmetica plin de semne, pete rosii sau iritatii
• tuturor celor care s-au ferit pana acum de cosmeticiene si urmele lasate de ele

Tratamente cosmetice2Tratamentul dermato-cosmetic de micro-dermabraziune a fost recunoscut de catre medicii dermatologi si esteticiene ca fiind cel mai eficient tratament dermato-cosmetic de curatare si intretinere a sanatatii pielii.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

5/5 - (5 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent