Cum camuflam o cicatrice din spranceana?

O cicatrice sau un defect la sprancene poate fi rezolvat rapid si eficient cu ajutorul tatuajului cosmetic. Aproape orice cicatrice se albeste in timp si daca este situata la nivelul fetei creeaza un discomfort psihic major.

Cicatrice camuflata prin tatuaj cosmeticImportanta sprancenelor

Sprancenele sunt importante in facilitarea comunicarii interumane. Poate accentua expresiile de furie, suparare sau mirare. Uneori, forma sprancenelor poate sugera o expresie faciala falsa: extremitatea laterala a sprancenei „cazuta” poate mima „supararea”.

Tatuajul cosmetic poate corecta nu doar conturul sprancenelor dar si pe cel al buzelor afectate de cicatrice.

Ce este o cicatrice?

Cicatricile sunt leziuni benigne aparute prin formarea de tesut de reparatie nediferentiat a tegumentului si structurilor profunde. Cicatricile pot aparea dupa: arsuri, plagi taiate, contuzii cauzate de arme de foc, plagi muscate, plagi operatorii,etc.

Cum se poate camufla o cicatrice din sprancene?

Cel mai important este sa se inteleaga ca orice tratament pentru camuflarea unei cicatrice are limitele lui. Variaza de la situatie la situatie si de la individ la individ.
Pentru a camufla o cicatrice din sprancene sau pentru a crea o senzatie de indesire, pentru a umple golurile sau pentru a evidentia sprancenele, poti apela la trei metode:

Camuflage cu make-up clasic
1. Prima metoda este make-up clasic. Cu ajutorul accesoriilor si produselor cosmetice specifice se obtin rezultate foarte bune. Singurul inconvenient consta in rezistenta limitata a machiajului care duce la necesitatea repetarii zilnice sau de mai multe ori pe zi. Nu insistam aici pentru ca stiti despre ce este vorba.
2. Transplantul de Sprancene este o alta metoda de tratare a unei cicatrice din spranceana.
Firele donor sunt recoltate din scalp de catre chirurg. Clonarea firelor de par nu este inca disponibila si nici nu va fi prea curand. Cu pacientul usor sedat, se practica incizii mici la nivelul unghiului natural al sprancenei, si firele de par se grefeaza pe spranceana.

Transplant de par la sprancene
Sute de fire de par pot fi implantate prin aceasta procedura, in functie de rezultatele dorite.
Procedura este dureroasă, lasă vânătăi şi are nevoie de comprese şi analgezice pentru a fi suportată. Totusi se pare că merita întrucât atunci când încep să crească sprâncenele devin de-a dreptul stufoase.

Cresc atât de repede că la fiecare două săptămâni e nevoie să le fie aplicată o corecţie – ea cu penseta sau cu forfecuţa. Inconvenientul major este pretul foarte mare, 4 000-30 000 euro.

3. Micropigmentarea, cunoscuta si ca tatuaj cosmetic sau machiaj semipermanent este o alternativa preferata de multe femei. Pentru a camufla cicatricea se redeseneaza conturul sprancenelor si se coloreaza peste tot uniform.
Are avantajul executarii rapide, convalescenta redusa, durabilitatii in timp si pretului accesibil.
Inconvenientul fata de machiajul clasic este pretul – iar fata de transplantul de par, durabilitatea – in timp si firele de par naturale.

Tatuarea cosmetica este, in principiu, recomandata persoanelor care au goluri sau cicatrice in sprancene, fire rare sau lipsa, rebele si imposibil de aranjat sau celor fara sprancene. In realitate, oricine poate apela la aceasta tehnica daca ea poate sa imbunatateasca estetic forma sprancenelor.

Așteptăm să ne contactezi daca ai intrebari sau doresti sa stii care sunt costurile unui tatuaj de sprancene.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

5/5 - (6 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent