Epilare definitiva pareri, sondaje si review-uri. Merita sau nu?

epilare cu laser opinii

PĂRERI DESPRE EPILAREA DEFINITIVĂ REFLECTATE ÎN SONDAJE

Un site specializat în recenzii de la clienți reali, în domeniul esteticii medicale și cosmetice, a făcut o statistică referitoare la părerea a 170 de clienți care au făcut epilare definitivă.

Rezultatele studiului și statistica au primit update [1] în luna ianuarie 2024.           

Participanții au fost în mare parte femei, dar și bărbați, iar părerea lor despre epilarea definitivă a vizat rezultatul obținut, efortul și banii cheltuiți pe ședințele de îndepărtare progresivă a părului.

CE PĂRERE AVEŢI? MERITĂ SAU NU EPILAREA DEFINITIVĂ?

pareri epilare definitiva

La această întrebare au răspuns 170 de pacienți, care au făcut un tratament complet de epilare definitivă, în felul următor:

 1. Da, merită – au fost de părere 147 de persoane, adică 86%
 2. Nu sunt sigură (nu îmi este clar încă) – au răspuns 9 persoane, adică 6%
 3. Nu merită – a fost părerea la 23 de  persoane, adică 14% dintre cele 170 de pacienți.

Persoanele chestionate sunt în mare parte din SUA, dar și din alte țări.
Ei au făcut epilare definitivă cu diferite aparate laser tip Diodă, Alexandrit, Nd:Yg , mai puțini cu IPL, pe diverse părți ale corpului: facial, bikini total sau parțial, picioare, mâini, bust sau spate.

CU PĂR SAU FĂRĂ PĂR PE CORP, OPINII PRO ŞI CONTRA EPILĂRII DEFINITIVE

Un studiu[2] a confirmat că femeile sunt de părere că un trup fără păr sau aproape fără păr este mai atractiv.
În același timp consideră că atât reducerea părului, cât și păstrarea părului sunt acceptabile din punct de vedere social.

Primele patru motive [3] pentru îndepărtarea părului de pe corp au fost că te fac să te simți:

„mai confortabilă”, „feminină”, „curată și igienică”, „atractivă sexual”

PĂRERI CONTRA EPILARII DEFINITIVE sau a oricărei forme de epilare

Sigur că există și un puternic curent feminist care consideră că societatea actuală pune o presiune nejustificată pe sexul frumos și că părul trebuie păstrat așa cum este.

Există păreri că epilarea definitivă sau altă metodă de epilare nu este necesară atâta timp cât bărbații nu fac același lucru.

pareri contra epilarii

Sunt persoane, puține dar sunt, care au făcut epilare definitivă în zona inghinală și care după câțiva ani au regretat acest lucru. De ce? Pentru că „le este dor de părul lor pubian”.

Există și alte metode de îndepărtare a părului de pe corp și față. Epilarea definitivă este o alternativă cu efecte pe termen lung, dar nu o necesitate.

Epilarea cu ceară, epilarea cu lamă sau cu aparate electrice specifice oferă rezultate excelente, dar pe termen scurt.

CE PĂRERE AU FEMEILE DESPRE BĂRBATII CU PĂR PE CORP?

Bărbații sunt conștienți de faptul că femeile au o părere mai bună despre ei dacă au mai puțin păr pe corp, mai ales în zona intimă, dar în același timp le displace ideea de a nu avea păr.

O serie de sondaje indică faptul că 80%, până la 90% dintre femei au o părere bună despre bărbații cu un aspect îngrijit „acolo jos”.
Doar 10% – 20% dintre femeile participante la sondaj preferă bărbații cu un aspect complet natural.[2]

Atenție băieți!…asta înseamnă că zona de sub talie necesită o atenție sporită și puțină muncă pentru a face o impresie bună…nu o să regretați!

În baza acestor considerente trebuie să ținem cont că obiceiurile și culturile diferitelor popoare diferă considerabil.

CE PĂRERE AU CLIENŢII NOSTRI DESPRE EPILAREA DEFINITIVĂ?

pareri despre salon blooms beauty

Am ales câteva recenzii despre epilarea cu laser realizată la salonul Blooms Beauty. Le gasiti pe pagina noastră de Google Maps:

Ioana Gal – medic
„O mare grijă dispare cu epilarea definitivă cu laser! ❤️ 100% recomand pentru orice femeie și indiferent de vârstă!”

Carmen Pătrașcu – antreprenor
„… Am făcut și ședința 2 la epilarea definitivă cu laser la axile și picioare. După prima ședință părul a crescut foarte greu și rar. La epilarea cu laser se simt mici pişcături și o senzație de rece. A durat 30 de minute.
Revin pentru restul de ședințe la laser și peste 3 luni pentru HIFU la față. Nota 10 cu felicitări!!! 😘 ”

Alin T – manager
„Am ales sa fac epilare definitivă cu laser la axilă din motive estetice si de igienă. Recomand cu căldură. După prima ședință, rezultatul a fost surprinzător de bun. Azi am făcut a doua ședință, sunt convins că o vreme îndelungată nu o să-mi mai fac probleme din cauza părului de la subraț…”

Elena P
„Foarte curat, personal extrem de amabil, prețuri foarte bune!!! Epilarea cu laser a dat rezultate încă de la primele două ședințe. Aparatele sunt de ultimă generație. Mulțumesc Blooms Beauty, voi reveni.”

Oana B
„În urmă cu câteva luni am apelat la acest salon pentru epilarea definitivă. Rezultatele au apărut încă după prima ședință. Recomand cu căldură. De asemenea, personalul este foarte friendly și cu multă răbdare.”

Magdalena P
„Full body cu laser în doar 1 oră, nu mă așteptam să meargă așa repede. Preț super ok. Prietenoși. Loc intim fără tam-tamul obișnuit la saloane.”

Renata D
„Mai ușor și mult mai bine decât mă așteptam, nu a durut și asta la mine contează.”

OPINIA SPECIALIŞTILOR DESPRE RISCURILE EPILĂRII DEFINITIVE 

După îndepărtarea părului cu laser sau IPL pot apărea câteva efecte secundare diferite.

Efectele secundare ale epilării cu laser pot include iritații, modificări ale culorii pielii sau piele uscată. Majoritatea efectelor secundare sunt minore și temporare.

Efectele secundare rare după îndepărtarea părului cu laser pot fi arsurile. În funcție de intensitate acestea trec singure sau necesită tratament adecvat.[4]

Oricine se confruntă cu reacții adverse de durată ar trebui să consulte un doctor dermatolog.

MERITĂ SĂ PLĂTEŞTI PENTRU EPILAREA DEFINITIVĂ CU LASER?

Poate costa mai mult inițial, dar pe parcursul vieții vei economisi o sumă considerabilă, deoarece nu mai trebuie să investești pentru aceste proceduri.

Vei salva, de asemenea, o mare parte din timp, care altfel ar fi irosit prin saloane sau acasă.

În plus, confortul oferit este de neprețuit, vei fi gata oricând, pentru orice.

Este un cost lunar, deci sustenabil. La salonul Blooms Beauty poți plăti pentru o ședință sau te poți bucura de reduceri mari la abonamente sau pachete de epilare definitivă.

Dacă dorești o programare sau ai întrebări, sună sau lasă mesaj pe WhatsApp.

Astăzi, epilarea definitivă cu laser este una dintre cele mai cerute proceduri estetice efectuate în Europa și în Statele Unite.[5]

O procedură sigură, rapidă și nedureroasă.

 

Hifu la fata, epilare definitiva si refacere tatuaj sprancene. Multumesc Alexandra! Salonul este langa Mc Donald s Buzesti pe Dr Felix 7. In fata este o parcare cu plata. Salonul este micut dar frumos si intim. Totul s a desfasurat in conditii de igiena si siguranta, consumabilele. Nota 10 cu felicitari!!!

Carmen Patrascu

Epilare definitiva cu laser la axila. Recomand cu cladura. Dupa prima sedinta, rezultatul a fost surprinzator de bun. Azi am facut a doua sedinta, sunt convins ca o vreme indelungata nu o sa-mi mai fac probleme din cauza parului de la subrat. Cosmeticiana care mi-a facut tratamentul e foarte priceputa, incredere totala.

Alin Turnagiu

Director regional - Sika Swiss

Foarte mulțumită de rezultatul primit,privind forma sprâncenelor cât și micropigmentarea sprâncenelor au iesit super. Super de treaba din toate punctele de vedere. Si epilarea laser la axile, si procedura hifu la față au fost foarte eficiente. Recomand cu drag !

Servicii: Sprancene, Hifu, Epilare Laser.

Mihaela Tuca

In urma cu cateva luni am apelat la acest salon pt epilarea definitiva. Rezultatele au apărut inca dupa prima ședință. Recomand cu căldură. De asemenea, personalul este foarte friendly si cu multa răbdare.

Ioana Balan

Sunt foarte mulțumit cu rezultatele la epilarea definitiva pe care am făcut-o. Este rapida și fără durere.

Dan Dunca

Antreprenor

INTREBARI SI RASPUNSURI DESPRE EPILAREA DEFINITIVA

Cele mai bune tipuri de lasere pentru îndepărtarea progresivă a părului sunt:

 1. Laserele tip Diodă și Alexandrit pentru pielea deschisă/medie/inchisa la culoare.
 2. Laser tip Nd:Yg cu pulsații lungi pentru pielea foarte închisă la culoare.

In Romania populația este majoritar caucaziană si de aceea majoritatea saloanelor folosesc lasere tip Diodă și Alexandrit.

Poza de mai sus te ajuta sa-ti alegi singura ce tip de tehnologie laser ti se potriveste.

Adolescenții pot face epilare cu laser atâta timp cât au acordul părinților. Nu există riscuri suplimentare pentru adolescenți altele decât pentru adulți.

Unele riscuri și efecte secundare includ modificări ale pigmentului și cicatrici. Puteți evita acest lucru dacă nu vă expuneți la soare înainte, după și între tratamente.

Dacă sunt probleme hormonale se recomandă mai întâi o vizită la doctorul endocrinolog.

Din cauza activității hormonale specifice adolescenței este posibil să fie nevoie de mai multe ședințe pentru atingerea scopului urmărit. Ședințele de întreținere posibil si ele să fie mai dese, odată la 6-12 luni.

După cum probabil știți deja, numărul de sesiuni de reducere a părului cu laser poate varia de la persoană la persoană. Rezultatul depinde de o serie de factori:

– dispozitivul utilizat

– setările acestuia

– tipul pielii

– caracteristicile părului

– caracteristici fiziologice personale

– distanța dintre sesiunile de tratament

Deoarece există milioane de foliculi care pot crește pe corp, nu este realist să ne așteptăm ca fiecare folicul din zona de tratament să fie eliminat. Pe parcursul mai multor tratamente, majoritatea foliculilor vor fi afectați de procedură și astfel dezactivați definitiv.

Se consideră o rată de succes eliminarea între 60 și 92% dintre firele de păr. Doar cu titlu orientativ trebuie luate în considerare între 6 și 12 ședințe la distanță de 4-8 săptămâni.

 

Poate să nu fie atat de dureros pe cât crezi.

Este mai mult un discomfort si nu se compara nici pe departe cu epilarea cu ceara.

Desi, de obicei, îndepartarea parului cu laser produce doar un disconfort, poti fi mai sensibilă la senzatiile laserului (asemanatoare cu ciupitura unei benzi elastice de piele) daca esti la menstruatie sau esti pe aproape.

Daca te ingrijoreaza sensibilitatea, incearca sa programezi sesiunile intre periodele ciclului. Totusi, este în regula sa fii tratata în timpul menstruatiei, atata timp cat folosesti produse intime specifice.

Dacă ești fată și ai păr pe frunte, obraji, gât, barba, poți lua în considerare reducerea permanentă a părului de pe față cu ajutorul laserului ca alternativă la bărbierit sau epilare cu ceară.

Vă sugerăm și o vizită la medicul endocrinolog mai ales dacă aveți menstruații neregulate, acnee sau păr în jurul mameloanelor sau abdomen.

În caz contrar, laserul este cea mai bună opțiune. Să luați în considerare că vor fi necesare tratamente de întreținere.

Aici gasesti un articol dedicat epilarii definitive faciale.

Părul are mai multe cicluri de creștere. Nu toate ciclurile de creștere a părului vor conține același procent de fire de păr!

Cu alte cuvinte, este posibil ca ședința ta de epilare cu laser să aibă loc la un ciclu de creștere a părului în care procentul real de creștere a părului este de la 15% la 40%.

Acesta este motivul pentru care unii clienți raportează rezultate fantastice după doar 1 ședință, în timp ce alți clienți văd rezultate după 3 sau mai multe tratamente.

Ar putea dura aproximativ 3-4 ședințe pentru a vedea o reducere semnificativă a părului la majoritatea clienților (și poate mai devreme).

Zone precum axile, inghinal și gambe sunt cele mai cerute si cu mare rata de succes.

Pot fi necesare intre 6-12 tratamente.

În zonele în care firele de păr sunt mai deschise ca textură și culoare, pot fi necesare mai multe ședințe.

Epilarea cu laser în zona bikinilor este personalizabilă. Poti epila totul, de la interiorul coapselor pana la fese sau poti sa-ti tratezi linia bikinilor sau ceva între ele! Totul depinde de tine.
Unele femei se jenează să facă epilarea cu laser pe zona lor braziliană, acest lucru este complet normal. Tratamentele din zona intimă pot fi puțin intimidante. Citeste un articol dedicat epilarii definitive inghinal.

CONCLUZII SI IDEI DE REŢINUT 

 1. Pacientii au o părere pozitivă cu grad de satisfacție de 86% iar 14% nu sunt satisfacuti.
 2. Procedura nu este dureroasă. Intensitatea tratamentului se ajustează în funcție de sensibilitatea persoanei.
 3. Specialiștii susțin procedura. În opinia lor este un tratament sigur și eficient care oferă rezultate pozitive dupa 6-12 sedinte, menținute cu o şedinţă de îngrijire anuala.
 4. Procentul de fire de păr distruse după epilarea definitivă cu laser variază, dar în general se situează între 60% și 92%.
 5. Costă mai mult inițial, dar pe parcursul vieții vei economisi bani si timp.
 6. Există păreri că epilarea definitivă sau alta metodă de epilare nu este necesară atâta timp cât bărbații nu fac același lucru precum si opinii diferite – bazate pe apartenenţa la o cultură sau alta – referiotoare la necesitatea acestei proceduri
 7. Un studiu[2] a confirmat că femeile sunt de părere că un trup fără păr sau aproape fără păr este mai atractiv.
 8. Efectele secundare ale epilării cu laser pot include iritații, modificări ale culorii pielii sau piele uscată. Majoritatea efectelor secundare sunt minore și temporare.
 9. Astăzi, epilarea definitivă cu laser este una dintre cele mai cerute proceduri estetice efectuate în Europa și Statele Unite
 10. Există și alte metode de îndepărtare a părului. Epilarea cu ceară, cu lama de ras sau aparate electrice oferă rezultate excelente, dar pe termen scurt.

Pentru a obține rezultatele dorite, faceți alegeri bazate pe informații, recenzii reale și experiența pacientilor care au apelat la îndepărtarea progresivă a părului cu laser.

Află detalii despre cum se face, ce trebuie să faci înainte și după epilarea definitivă cu laser.

Te așteptăm la o consultație sau TESTARE GRATUITĂ (pe o zonă mică pentru a testa reacția pielii).

Dacă ai întrebări, nu ezita să ni le adresezi, cu siguranță vei primi răspuns.

REFERINȚE ȘI SURSE DE INFORMARE

1. https://www.realself.com/reviews/laser-hair-removal

2. https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a9535211/pubic-hair-removal-trends-stats/

3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6921585/

4. https://www.medicalnewstoday.com/articles/322042#rare-side-effects

5. https://cdn.theaestheticsociety.org/media/statistics/2019-TheAestheticSocietyStatistics.pdf

Reproducerea neautorizată integrală sau parţială a textelor sau imaginilor din acest site este interzisă, contravine drepturilor de autor şi se pedepseste conform legii.

4/5 - (5 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent