Epilare Laser – Ce fac daca am intrerupt sedintele – Efecte, Sfaturi

Se intampla sa nu respectam sedintele de epilare definitiva din diverse motive: concediu, buget redus, probleme de sanatate, etc. Ce se intampla si ce putem face?

Normal ca tratamentul se va finaliza mai tarziu decat am preconizat initial. Daca pauza este foarte mare posibil sa fie nevoie de o sedinta in plus fata de schema normala de tratament. Cu siguranta, situatia poate fi diferita de la client la client.

Sfat! Daca “sari” peste 1-2 sedinte atunci foloseste epilarea prin smulgere (aparat electric, ceara, zahar) … si exclusiv – epilarea cu lama cu 2-3 saptamani inainte de urmatoarea sedinta…si tot cu lama, neaparat, cu 24 ore inainte de sedinta laser.

In general, rezultatele procedurilor de infrumusetare si ingrijire sunt cumulative – de la sedinta la sedinta iar obtinerea unor rezultate optime se bazeaza pe aplicarea unui tratament personalizat.

Ce facem in situatia in care nu mai putem respecta schema tratamentului de epilare definitiva? Care sunt consecintele?

Functie de particularitatile clientului si implicit setarile pe care suntem nevoiti sa le facem pe aparat sau alte tactici de personalizare cum sunt numarul de treceri, viteza de glisare – mai mare sau mai mica, in corelatie cu setarea frecventei (Hz) si/ sau valorii duratei pulsului– PulseWidth (ms), …rezultatele epilarii definitive laser se vor inregistra mai repede sau mai tarziu, avand nevoie de un numar mai mic sau mai mare de sedinte de tratament.

Cum influenteaza zona de lucru tratamentul de epilare definitiva laser?

Pe corpul uman, intreaga suprafata a pielii este acoperita de fire de par mai mult sau mai putin vizibile, cu exceptia buzelor, palmelor si talpilor.

Exista astfel 2 tipuri de fire de par:
• parul de tip velus – se caracterizeaza prin fire foarte subtiri, incolore sau slab colorate, scurte tip ‘puf. Acest tip de par acopera cea mai mare parte a suprafetei pielii.
• parul terminal – se caracterizeaza prin fire groase, aspre si, de regula, mai lungi si mai intens colorate. Parul terminal sunt firele de par ce acopera regiunea pubiana, regiunea axilei, brate si picioare, regiunea barbii si a mustatii (la barbati).

Zonele ce raspund favorabil la tratamentul de epilare definitiva sunt cele unde se gaseste parul terminal.

Firele de par cresc intr-un ciclu format din 3 faze:
faza anagena (faza activa) – firul de par creste din zona celulelor foliculului pilos, ridicandu-se la si deasupra suprafetei pielii. Smulgerea unui fir de par care se afla in faza anagena este dureroasa, iar la capatul firului poate fi vazuta „radacina” alba
• La sfarsitul fazei anagene foliculul pilos trece printr-o faza de scurta durata, faza catagena (faza intermediara),
• Apoi, incepe faza telogena ( faza inactiva), in care celulele sunt inactive iar cresterea parului se opreste, insa firul ramane „agatat” in piele o perioada de timp. Ele pot fi usor smulse si fara durere.

Important!
• Pe aceeasi zona de piele nu toate firele de par sunt in aceeasi faza de crestere !
• Epilarea definitiva actioneaza 100% eficient in faza anagena (activa), in faza de formare si crestere a firelor de par!
• Prin urmare, sunt necesare mai multe sedinte – de epilare definitiva realizate la o anumita perioada de timp pentru a prinde toate firele de par in faza anagena.

De retinut! Pe o suprafata egala cu o moneda se pot gasi sute de foliculi de par. Fazele de crestere a foliculilor nu sunt sincronizate si doar aproximativ 20% dintre foliculi sunt in faza anagena (activa), iar restul sunt in faza telogena (inactiva).

De ce parul trebuie ras inainte de epilarea definitiva cu laser?

In cazul epilarii definitive laser firele de par cu o lungime mai mare de 2- 3mm vor fi arse de laser. Firele lungi de par poate provoca micro-arsuri la nivelul pielii si pot scade eficienta tratamentului.
Pregatirea zonei de tratat in cazul fotoepilarii trebuie sa se faca prin raderea firelor de par. Delicat – la suprafata pielii fara a o leza. Se face cu 24 de ore inainte. In sensul de crestere a firelor de par, numai pe zonele unde exista par terminal.

Care sunt efectele nerespectarii schemei de tratament in epilarea definitiva?

Normal ca tratamentul se va finaliza mai tarziu decat am preconizat initial. Probabil, dar nu neaparat, o sa avem nevoie de 1 sedinta in plus fata de situatia normala de tratament. Cu siguranta, situatia poate fi diferita de la client la client.

Cum isi intretin clientele acasa pilozitatea in aceasta perioada de pauza in tratamentul de epilare definitiva? Prin radere sau pot apela si la alte metode ce presupun smulgerea sau crema depilatoare?

De ce este raderea atat de controversata?

In decursul timpului, cercetatorii au realizat mai multe studii pentru a putea trage niste concluzii.
Sunt studii de caz care sustin ca, raderea sau tunderea parului nu modifica categoric procesul de crestere a foliculilor si nici nu ii face mai numerosi.

Exemplu cazul barbatiilor care isi doresc o barba mai deasa sau o pilozitate pe scalp mai deasa, si nu se intampla acest lucru chiar daca se rad zilnic.

In acelasi timp, sunt studi care precizeaza clar ca epilarea prin smulgerea firelor de par influenteaza in timp aspectul si cresterea parului. Acest lucru se datoreaza ‘traumelor’ repetate la nivelul foliculilor. Unii foliculi nu vor mai creste niciodata, astfel ca parul va deveni mai rar.

Exemplu persoanele ce s-au ras ‘o viata’ si au par des vs. persoanele care s-au epilat (ceara/ aparat/ zahat/ pensat) si au zone unde nici nu le mai creste parul.

Care este metoda ideala de intretinere a pilozitatii daca facem pauza in tratamentul de epilare definitiva?

Daca “sari” peste 1-2 sedinte atunci foloseste epilarea prin smulgere si …exclusiv epilarea cu lama cu 2-3 saptamani inainte de urmatoarea sedinta.

Clientele care sunt predispuse la foliculita pot apela la smulgerea firelor de par, chiar daca nici acesta metoda nu este ideala cum de altfel nu este nici raderea. Prin urmare, trebuie ales ‘raul mai mic’. Si in acest caz se foloseste lama cu 2-3 saptamani inainte de sedinta de epilare definitiva cu laser.

Daca ai intrebari scrie in formularul de mai jos. Aici gasesti preturile noastre la epilare laser.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii. 

5/5 - (1 vote)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent