Microdermabraziune

Microdermabraziune este probabil un termen nou in Romania dar in restul Europei si in Statele Unite este pe buzele a milioane de femei si barbati.
Numai in Statele Unite persoanele care au apelat la microdermabraziune reprezinta 10,8% din cei care recurg anual la procedee de infrumusetare.

Factori care favorizeaza problemele tenului

Principalii factori exogeni care afecteaza pielea sunt: expunerea la razele soarelui, conditiile schimbatoare de clima: frig, caldura, vant, poluarea mediului care predomina din ce in ce mai mult. Alti factori care conduc la imbatranirea pielii sunt nutritia neadecvata, stresul, lipsa somnului, modificari hormonale.
Fiecare parte a corpului uman prezinta efecte diferite de imbatranire. Acest lucru este valabil in special pentru pielea omului, care este singurul organ expus in permanenta la factorii externi.

Ce este un tratament de microdermabraziune cu cristale de corindon practicat la Blooms Beauty?

Este un tratament cosmetic bland, mai putin riscant decat un lifting facial si mai eficient decat un proces de exfoliere cu glycol, ce nu produce efecte secundare, inrosiri, iritatii sau inflamatii ale pielii.
Este o metoda de curatare non-invaziva a epidermei si consta intr-o exfoliere blanda si eficienta ce indeparteaza stratul de celule moarte si impuritati de pe suprafata pielii si incurajaza pielea sa se regenereze in mod natural.

Cat timp dureaza un tratament?

MicrodermabraziuneTratamentul de microdermabraziune cu cristale de corindon dureaza intre 45 de minute si maximum 1 ora si presupune de regula o serie de 4 pana la 6 tratamente cosmetice pentru a atinge maxium de performanta si pentru a permite pielii sa se regenereze in mod natural. Femeile apreciaza rezultatele obtinute prin tratamentele de microdermabraziune si revin  chiar si dupa ce au terminat seriile initiale, pentru intretinerea aspectului pielii.
Tratamentele prin microdermabraziune nu sunt inca foarte populare printre barbatii de la noi din tara. Exfolierea controlata a pielii este utila insa si fumatorilor, care au tenul mai inchis la culoare si usor imbatranit.
Expertii cred ca prin microdermabraziune se pot accelera sau mentine unele proceduri de regenerare a pielii, cum ar fi tratamentele cu laser sau Retinol-A.

Cum actioneaza tratamentul de  microdermabraziune?

Prin microdermabraziune se curata straturile superioare ale epidermei cu ajutorul unui fascicol de micro-particulele antiseptice de cristale de cornidon, care, dupa ce au atins si indepartat tesutul imbatranit sau vatamat de la suprafata, sunt aspirate printr-un tub cu vacuum. Este un tratament cosmetic ce nu produce arsuri, iritatii, inrosiri sau alergii.
Dupa tratamentul de microdermabraziune va puteti spala, machia sau iesi din casa fara restrictii. Puteti iesi imediat in oras pentru ca tenul este curat, luminos si stralucitor.

La cat timp se repeta?

Microdermabraziune2Repetarea tratamentului la doua saptamani, indemanarea esteticienei precum si liniile de produse cosmetice sau dermato-cosmetice folosite sunt extrem de importante in obtinerea rezultatelor asteptate.
Dupa primul tratament de microdermabraziune interiorul pielii reactioneaza imediat : reactiveaza procesul biologic de reinnoire celulara (este stimulata producerea de celule noi si sanatoase care inlocuiesc stratul de celule moarte, tesuturile imbatranite si impuritati eliminate in timpul tratamentului).

La ce sa ma astept?

Asteptarile tale trebuie sa fie realiste, problemele tenului nu dispar ca prin farmec cu nici un tratament cosmetic sau medical mai ales daca au o cauza interna sau tesutul este foarte afectat. Microdermabraziunea nu te va scapa de cicatricile adanci sau de ridurile de expresie, de semnele din nastere sau de tatuaje. Microdermabraziunea nu poate avea efectele unei interventii plastice chirurgicale si nici a unui peeling chimic agresiv sau a altor tratamente invazive.

Cu ce difera Dermabraziunea de tratamentul de Microdermabraziune?

Foarte des se face confuzie intre microdermabraziune si dermabraziune. Dermabraziunea este o procedura chirurgicala iar microdermabraziunea este un tratament dermato-cosmetic. Desi amindoua tratamentele urmaresc atingerea rezultatelor prin abrazarea pielii, exista o diferenta majora intre cele doua dispozitive, principiul lor de functionare si efectele ulterioare.
Dermabraziune Nu se face la blooms si este o procedura chirurgicala practicata in spitale si clinici medicale. Inainte de aplicarea procedurii zona operata se anesteziaza local. Aceasta operatie se face folosind un dispozitiv ce are la unul din capete o rotita de metal cu suprafata aspra. Chirurgul misca usor rotita care se invirte rapid peste suprafata cicatricii niveland-o.
Desi are efecte superioare microdermabraziunii, dermabraziunea are cateva neajunsuri. Dupa terminarea tratamentului, pielea din zona tratata arata ca o arsura sau o julitura. De obicei sunt necesare citeva saptamani pentru ca zona de piele afectata sa se refaca. Dermabraziunea este folosita in spitale si clinici mai des pentru tratarea petelor cauzate de acnee si a cicatricilor formate dupa operatii. Tatuajele pot fi si ele tratate prin dermabraziune.

Riscurile si complicatiile care pot aparea dupa dermabraziune :

  1. pielea din zona tratata poate devenii mai inchisa sau mai deschisa decit restul pielii(de regula se trateaza dar poate ramine si permanenta)
  2. cicatricile  foarte rar pot arata mai rau ca inainte
  3. exista riscul aparitiei de noi cicatrici
  4. daca procedura se face la nivelul fetei se cere repaus in casa pe o perioada de pana la cateva saptamani

Care este efectul tratamentului de microdermabraziune de la blooms?

Microdermabraziune3Asigura pregatirea optima a tenului pentru absorbtia efectiva a agentilor activi naturali iar rezultatele sunt excelente atunci cand impreuna cu tratamentul de microdermabraziune este combinat un tratament cosmetic adecvat (pielea este transformata intr-un burete gata sa absoarba de 4 ori mai repede si mai eficient tratamentul cosmetic potrivit)

Ce rezultate poate avea tratamentul cu microdermabraziune?

  1. are rezultate in tratamentul acneei si tenurilor mature
  2. indeparteaza celulele moarte si impuritatile
  3. indeparteaza punctele negre, curata si inchide porii dilatati
  4. curata, regenereaza si intinereste tenul
  5. uneori atenueaza urmele fine lasate de acnee si cicatrici fine
  6. reface tenul afectat de soare
  7. atenueaza ridurile fine
  8. corecteaza hiperpigmentarile

Microdermabraziune4Rezultatele bune obtinute relativ repede si pretul rezonabil reprezinta atuul decisiv pentru cei care recurg la acest tratament.

Tratamentul dermato-cosmetic combinat cu microdermabraziunea a fost recunoscut de catre medicii dermatologi si esteticiene ca fiind cel mai eficient tratament dermato-cosmetic de curatare si intretinere a sanatatii pielii.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

5/5 - (6 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent