Tratament Facial – ce trebuie sa stii inainte sa il alegi
Un tratament facial fericit este o “combinatie” intre o cosmeticiana iscusita (bine pregatita si cu reale calitati de comunicare), o tehnologie performanta (de generatie noua), o gama de produse cosmetice eficiente (dermato-cosmetice) si o maiestrie in mixarea celor trei elemente de mai sus.
Un tratament facial este astazi unul dintre micile cadouri pe care ni le putem face.
Il alegem pentru a ne imbunatatii aspectul fetei, pentru a elimina inestetismele, pentru a ne pune in valoare frumusetea sau pentru a ne face pur si simplu sa ne simtim bine.
Ce ar trebui sa stim despre un tratament facial inainte sa il alegem si cum il alegem pe cel potrivit, am punctat in paragrafele urmatoare.
Cand avem nevoie de un tratament facial?
Aparitia inestetismelor, pregatirea pentru un eveniment si prevenirea aparitiei semnelor de imbatranire sunt principalele motive care aduc femeile in cabinetele cosmetice.
Ne ingrijoreaza porii mariti si incarcati cu sebum (tenuri grase sau mixte, cu tendinte de ingrasare pe zona T), aparitia punctelor negre, inflamarea porilor (tenuri mixte sau acneice), aparitia de zone cu pigmentatie diferita (tenuri hipo- sau hiper-pigmentate), iritate sau cu textura modificata, pierderea fermitatii pielii si aparitia ridurilor (tenuri mature si stresate).
Tratamentul facial de curatare si detoxifiere
Inainte de a alege un anumit tratament facial trebuie sa stiti ca cel de curatare si detoxifire este indicat tuturor tipurilor de ten, tot timpul anului. El trebuie sa faca parte din orice schema de tratament propusa de cosmeticiana dumneavoastra si vine cu urmatoarele beneficii:
- indeparteaza acumularile de celule keratinizate de la suprafata pielii
- restabileste PH pielii
- ii permite acesteia sa elimine impuritatile acumulate in pori
- stimuleaza producerea de noi celule in straturile inferioare
- pastreaza tonusul ridicat al pielii
Noi am ales sa introducem in schemele noastre de tratamente faciale Microdermabraziunea cu cristale de corindon, unul dintre cele mai performante si minim invazive tratamente de curatare si detoxifiere.
Tenurile uscate alipice si cele uscate deshidratate
- Pentru acestea este necesar sa alegeti un tratament facial care reface bariera hidro-lipidica aflata la suprafate pielii cu rol hidrofob (care se opune pierderii apei in exterior).
- Este important de asemenea sa se re-hidrateze pielea cu ingrediente hidroscopice (care capteaza si retin apa): Acid hialuronic – extracte din plante xerofile sau alge – revidrat sau polioli.
- Daca tenul are serioase probleme de hidratare, o terapie saptamanala timp de 5-6 saptamani, pana la imbunatatirea starii de hidratare a pielii este necesara. Ulterior se poate face intretinere in ritmul normal de o sedinta la 4-6 saptamani.
Tratament facial pentru tenul gras
Aici in primul rand obiectivul de este de reglare a secretiei de sebum. Pentru tenurile grase sunt alese solutii astringente – substante active echilibrante (derivati de sulf si caolin, extract de castravete – mesteacan – urzica iedera – busuioc sau menta) si masti matifiante. Cand cumparati creme pentru acasa aveti grija la ingredientele de mai sus.
Tratament facial pentru ten sensibil
- In acest caz trebuie sa fie in primul rand bland, care sa nu il agreseze sau stimuleze peste masura.
- Sunt de evitat gomajele, peelingurile puternice si micro-dermabraziunile foarte agresive. Sunt folosite ingrediente active, masti si crème cu efect hidratant, antiinflamator si antiiritant (musetel, galbenele, aloe vera, ceai verde, lemn dulce, propolis, panthenol).
- Evitati de asemenea gamele de cosmetice sau tratamentele care contin parfum, alcool, scortisoara, mentol si ale substante iritante.
- Extractele naturale sunt cele mai indicate tenurilor sensibile (de la cele de trandafir, lavanda si castan la cele de arnica si albastrele).
Tratament facial pentru tenul acneic
Acesta trebuie sa:
– exfolieze, indepartand celulele keratinizate de la suprafate pielii,
– regleze secretia de sebum, permitand porilor sa dreneze sebumul produs in exces,
– dezinfecteze si calmeze zonele inflamate, cu substante antibacteriane si antiinflamatoare
Hiper-pigmentare
Cel mai potrivit tratament facial pentru tenul cu defecte de pigmentare (hiper-pigmentare) – contine ingredienti activi (care inhiba secretia de melanina) si concentrati de albire.
Foloseste proceduri de exfoliere ( micro-dermabraziune sau peelingurile chimice) sau terapii punctuale cu IPL. Tratamentele pentru acest tip de ten se continua neaparat acasa cu seruri anti-pigmentare si crème cu SPF 50 +.
Daca ai peste 35 de ani si doresti sa accelerezi productia de colagen si elastina din piele atunci iti recomandam tratamentul HIFU facelift. Acesta lucreaza in fundatia tesutului si produce efecte pe termen lung, 1-1,5 ani.
Preturile la tratamentele faciale cu Microdermabraziune le gasesti aici.