Tratamente cosmetice – ce experiență voi avea la salonul de înfrumusețare

Tratamente cosmeticeLa tratamente cosmetice precauțiile sunt preferate regretelor ulterioare. Sa vedem ce trebuie sa-i spui cosmeticienei si ce trebuie sa-ti spuna ea tie.

Tratamentele cosmetice faciale urmaresc sa: curete impuritățile, corecteze imperfecțiunile, prelungeasca starea de sănătate a pielii și să păstreze aspectul luminos al tenului. Dacă hotărârea a fost luată și stim ce urmărim, trebuie să cunoaștem câteva lucruri preliminare. Să alegem perioada potrivită și să înțelegem că vizita ar trebui amânată dacă:tratamente cosmetice
– Simțiți că starea de sănătate nu este chiar cea mai bună (sunteți pe cale să răciti sau deja sunteți răcită, aveți o perioadă cu tensiune care a oscilat, sunteți în convalescență)
– Sunteți sub tratament medicamentos sau faceți chimioterapie
– Au trecut mai puțin de 3 luni de la ultima intervenție de chirurgie estetică sau reparatorie
– Sunteți însărcinată (doar pentru unele tratamente)
– Pielea nu si-a revenit complet de la ultima expunere la soare
– Urmează să va expuneti mult la soare în mai puțin de 3 zile
– Sunteți în apropierea menstruației (tenul își schimba uneori radical aspectul în acea perioadă și cosmeticiana nu poate face o evaluare corectă a pielii)inainte de tratamente cosmetice
– Aveți răni deschise, zone purulente sau inflamate pe față sau gât
Dacă nu vă aflați în nici una dintre situațiile de mai sus și vă doriți tratamente cosmetice

Trebuie să știți că:

Dintre tratamentele cosmetice doar peelingurile sunt indicate să fie efectuate în lunile cu temperatură scazută (între noiembrie și început de martie), restul pot fi efectuate tot timpul anului (de la curățare și hidratare, la microdermabraziune sau micro-lifting și până la tratarea acneei sau a cuperozei)Tratament cosmetic microdermabraziune

Nu uitati sa mentionati

Aveți grijă să menționați cosmeticienei dvs. înainte să aleagă un anumit tratament facial dacă aveți intoleranțe la anumite ingredinete, dacă aveți boli de inimă, hipertensiune arterială, boli nervoase, diabet, epilepsie, implanturi metalice sau pace maker. Toate acestea sunt contraindicații doar în anumite tratamente.Salon tratamente cosmetice

Povesteste despre cum te ingrijesti acasa

De asemenea este indicat să îi detaliați rutina dvs. zilnică de întreținere (obiceiuri de curățare, produse folosite, tabieturi, preferinte etc) precum si ce program urmează să aveți în urmatoarele 10 zile (participare la un eveniment, expunere la soare sau la vânt, lucru în mediu ostil sau poluant, activitate fizică intensă etc).Tratamente cosmetice acasa Atenție! Mediul de lucru sau de viață în care aerul condiționat este prezent permanent, fie pe cald, fie pe rece, este considerat ostil și trebuie punctat în discuțiile preliminarii.

Asculta cu atentie

Orice cosmeticiană profesionistă vă va efectua un examen vizual al tenului. Apoi o sa hotarască (împreună cu dumneavoastra) ce tratamente cosmetice urmează să faceti. Tot ea vă va explica, înainte să se apuce de treabă, care sunt pași tratamentului. Ce gamă de produse folosește, dacă implică sau nu folosirea unei tehnologii.

Ce veți simții, ce efecte se așteaptă de la acest tratament cosmetic și când veți vedea primele ameliorări ale aspectului pielii.tratamente cosmetice testarea tenului

Pune intrebari daca asa simti

Nu ezitați să îi puneți întrebări cosmeticienei legate de:

  • procedurile de sterilizare
  • substanțele active sau ingredienții anumitor produse
  • contraindicații, efecte adverse
  • aspectul pielii imediat după tratament.

La tratamente cosmetice precauțiile sunt preferate regretelor ulterioare!

Fisa de client – informatii si detalii despre tine

Atunci când hotărâți să urmați acele tratamente cosmetice propuse de cosmeticiană, mai ales dacă presupun mai multe ședințe ar fi indicat întocmirea unei Fișe de client/tratament.  Aceasta trebuie să cuprindă:

  1. contraindicațiile amintite mai sus
  2. starea actuală a tenului
  3. ce tratamente cosmetice ați urmat și când
  4. cu ce gamă cosmetică s-a lucrat
  5. cum reactionează pielea la anumiți ingredienți
  6. dacă sunt de evitat sau există sensibilitați pe anumite zone sau nivelul scăzut de suportabilitate al durerii pentru anumite proceduriTratamente cosmetice
Alegerea salonului si a cosmeticienei

Cum este greu să stiți ce tratamente cosmetice vi se potrivesc cel mai bine, trebuie să alegeți o cosmeticiană în care aveți încredere. Care și-a dovedit de-a lungul timpului experiența și atenția pentru clienții ei . Despre care ați primit asigurări că este un bun profesionist. Care vă explică calm și clar și vă asistă la orice tratamente cosmetice alegeti.

Inainte sa plecati spre salon nu uitati sa notati adresa si sa verificati lista lor de preturi la tratamente cosmetice faciale.

Nu uitați să vă asigurați că a înteles și urmărește același obiectiv cu cel ales de dumneavoastră și… nu ezitați să îl punctați la fiecare ședință.

Pentru intrebari sau comentarii poti folosi formularul de mai jos.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

5/5 - (5 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent