Mi-am facut Tatuaj Cosmetic în căutarea unor Sprancene si Buze Perfecte

„Ce faci ?!” a strigat în telefon cea mai buna prietena a mea, care de obicei este sustinatoarea mea in eforturile mele cosmetice. „Vrei să-ți pigmentezi buzele? Spun asta din dragoste: Cred că ești nebuna.”

De Megan O’Brien

tatuaj cosmetic buze

Daca spunem ca buzele pline sunt doar un trend de frumusete, este fals. Sau ca tendintele se vor schimba curand si buzele subtiri, ca ale mele, vor revenii in forta la moda, este iarasi fals. De fapt buzele mici si subtiri nu mai sunt la moda din 1927, de cand Clara Bow era rasfatata Hollywood-ului.

Caucazienii (populatia din Europa, Orientul Mijlociu, părți ale Asiei Centrale și Africa de Nord ) pierd aproximativ 35% din pigmentul buzelor începând cu vârsta de 35 de ani. Buzele încep de asemenea să piardă din grăsime. Partea superioară se subtiaza si se prelungește iar colturile o iau in jos. Se creeaza un aspect “nefericit”, încrețit.

Am auzit lucruri uimitoare despre un artist de make-up semi-permanent, numita Emilia Berry. Conduce Permaline Cosmetics in New York. Emilia este specializata in Tatuaj la Sprancene Fir cu Fir (950 dolari, include o a doua sedinta gratuita) si Tatuaj Buze (1.050 dolari, include o a doua sedinta gratuita) – o tehnica de tatuare cosmetica subtila. Rezultatele dureaza la buze aproximativ trei ani.

 

Acum, n-am avut niciodată un tatuaj în viața mea. Insa am facut alte proceduri cosmetice care au durat mai mult de trei ani. Părea un angajament pe care aș putea sa mi-l iau. După ce am văzut machiajele semipermanente ale Emilei, am rezervat imediat un zbor. Am călătorit la 3000 de mile pentru a o întâlni – in primul rand pentru sprâncenele pe care le-am pensat excesiv in tinerete și pe care le machiez in fiecare dimineata.

Când am intrat în biroul ei, am fost socata: arata ca un supermodel european. Nu vreau să ma pun rau cu breasla tatuatorilor esteticieni dar nu se potrivea cu imaginea pe care o aveam în capul meu. Credeam ca e o femeie nu prea dragastoasa, gravă, cu un accent gros.

Emilia a intrat direct in subiect. A ales o culoare naturală pentru sprâncenele mele. Apoi a desenat cea mai măgulitoare formă cu precizia unui artist in machiaj. A anesteziat zona sprancenelor cu lidocaina-crema. Dupa un timp a pornit aparatul de tatuaj cosmetic si a inceput sa tatueze linii fine care imitau firul de par natural. Procesul a fost ușor inconfortabil, dar nu dureros – un nivel de disconfort ușor de gestionat. Sa zicem de gradul 2 pe o scară de maxim 10.

Când a terminat, m-am uitat în oglindă și nu am putut să cred cât de reale păreau noile mele sprâncene tatuate fir cu fir. Mi-au schimbat fizionomia și m-au făcut să par mai tânăra. Ar fi trebuit să mă întorc la Emilia peste opt săptămâni pentru a doua sedinta la sprancene – moment în care am plănuit să-mi tatuez si buzele.

Acasa in Los Angeles, am decis să vorbesc cu Dr. Richard Ellenbogen. Este un chirurg plastician din Beverly Hills. Mi-a spus ce se întâmplă cu buzele noastre pe măsură ce îmbătrânim. În iulie fac 40 de ani – nu disper! – dar e vârsta când se pare că, cel puțin în LA, societatea începe să “te dea la o parte”. Parca si acum aud: „Caucazienii pierd aproximativ 35% din pigmentul de la buze dupa 35 de ani”, a spus Ellenbogen. „Buzele încep să-și piardă grăsimea, se subtiaza și colturile gurii cad, dând un aspect de nefericita”.

Aveam încredere în esteticiana mea Emilia. Stiam că procedura va fi o reusita. M-am dus înapoi in New York pentru retușarea sprancenelor și totodata tatuarea buzelor.
Pigmentarea buzelor prin tatuare se face cu o nuanta cu un ton sau doua mai intensa decat culoarea naturala (Emilia și cu mine am ales o nuanță subtilă de trandafir). Asta e ca și cum m-as trezi dimineața purtând deja rujul meu preferat.

Tehnica nu îți face buzele mai mari. Creeaza impresia că sunt mai mari, adaugă culoare, contur clar definit si un aspect tineresc – repet, efectele durează aproape trei ani!
Am fost un pic ingrijorata pentru durere de data asta. Asa ca am luat un Xanax inainte de a incepe. În combinație cu crema anestezica, am fost gata pentru procedura. Emilia a pigmentat cu grija conturul buzelor. In special in zona arcului lui Cupidon. Apoi a umplut cu pigment restul buzei.

Tatuaj buze

Când a terminat, nu era sânge, conturul proaspăt tatuat se vedea clar, nu durea – Am reușit să merg direct la cina si am putut sa mananc si sa beau fara probleme.
Mai târziu în acea seară, m-am vazut cu prietena mea Kristen, care m-a intampinat: „OK, serios, buzele tale arată uimitor!”

Articol preluat de pe www.harpersbazaar.com

5/5 - (4 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent