Microblading – De Ce Nu Este o Metodă Japoneză

gheisa

Japonezi nu prea au auzit de microblading pana in 2016
De unde vine?
Dar cât de vechi este microbladeing-ul?
Exista două tehnici diferite
Microblading este in cea mai mare parte o metodă chineză

Cine ți-a spus vreodată că microblading-ul este din Japonia, a ras de tine!
Sunt o mulțime de esteticieni din întreaga lume care visau la samuraii care au inventat această lamă subțire și la micutele japoneze care isi faceau sprâncenele cu microblading de sute de ani.

Din păcate, asta gandeam si eu pana nu demult. Nu-i asa ca si tu !?

Japonezi nu prea au auzit de microblading pana in 2016

In Romania tehnica de microblading a intrat in 2015 la fel ca si in SUA. In Serbia, Banko Babic zice ca se juca cu lama de microblading din 2011. Totusi in Serbia microbladingul a inceput timid in 2014.

In concluzie Japonia a fost dupa Europa si SUA. Spre deosebire de orice altă țară asiatică, in Japonia este populara micropigmentarea sprancenelor. Adica metoda de dermopigmentare cu aparat electric si nu manual. Este un trend in crestere si acolo.

Pentru cei mai putin avizati: Atentie sa nu confundati MicroBlading cu MicroPigmentarea, vedeti aici diferentele.

De unde vine?

microblading

Conform Wikipedia și a mai multor surse online, procedura de microblading provine din Asia. Aceasta este o parte a povestii.
Sunt surse care spun că a fost inventat de un artist din Vancouver și de acolo a început să invadeze saloanele din SUA și Europa. Ceea ce ne conduce la următoarea întrebare.

Dar cât de vechi este microblading-ul?

Unii ar spune că este vechi de secole. Unii ar spune că este foarte recent și a ajuns în lumea occidentală abia în anul 2010 – 2011. În timp ce în locuri precum Singapore și Coreea ajunsese inainte de anul 2005. Sunt tot felul de variante.

Cei din Asia cunosc procedura sub numele de “Embroidery Eyebrow”. O cunosc inaintea noastra, a celor din Europa sau America. Daca cei din Asia au fost primi atunci tot ei trebuie sa o si inventat.

Exista două tehnici de diferite

microblading embroidery eyebrow

1.Tehnica manuală de microblading sau sprancene brodate este cea mai cunoscută și cea mai comună din întreaga lume. Pigmentul este introdus în piele folosind un grup de ace; fiecare zgârietură creează o un fir de păr.

2. Tehnica manuala Soft Tape. Pigmentul este introdus în piele folosind o lama, pentru a crea un aspect multidimensional, cu unele zone mai soft și unele mai accentuate. Această tehnică este total diferită și NU este folosita in saloanele de înfrumusețare.tatauj corporat Tebori

Este o tehnica modificată care provine de la tehnica japoneză de tatuaj corporal, care se numește Tebori. Această tehnică de tatuaj corporal japoneza este cunoscută ca fiind cea mai dureroasa tehnica de tatuare. Este folosita de mafia japoneza, temuta Yakuza.

Microbladeing este preponderent o metodă chineză

Unii artiști celebri au fost prea sensibili și nu au vrut să folosească această etichetă. Nimeni nu vrea sa auda de ceva care provine din China pentru ca este o eticheta ieftina. O mentalitate nedreapta. Civilizatia chineza a adus lumii hartia, pastele fainoase, matasea, alcoolul, busola etc.
In cautare de altceva si alaturand probabil asemanarea cu tehnica de tatuare Tebori, au ajuns la… Made in Japan. Ceea ce suna bine, vinde bine. Japonezii sunt seriosi, produc lucruri de calitate si toata lumea ii respecta.Femeie din Japonia

Si totusi japonezii nu vand si nu produc nici un accesoriu pentru microblading. Nici ace, nici instrumente sau pigmenti. Instrumentul provine din nordul Chinei si are o lungă istorie care poate fi verificata aici: The Microblade Tradition In China.

Branko Babic (promotor important al metodei microblading) spunea într-o prezentare ca – intr-o zi s-a jucat cu creionul de microblading pe un betisor de sushi. Atunci s-a gandit sa numeasca tehnica de microblading: metoda japoneza, chiar daca nu avea nimic de-a face cu Japonia.

Daca aveti si alte informatii sau aveti intrebari, scrieti in formularul de mai jos.

Daca vreti sa aflati preturile noastre la Salon Blooms Beauty din Bucuresti.

Daca vrei sa sti cum facem noi microblading la sprancene.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

5/5 - (5 votes)
Micropigmentare sprâncene
Tatuaj buze
Tatuaj sprancene
Tatuaj contur ochi
Epilare definitiva Laser
HIFU – Tratament facial – Tot ce trebuie să știi
Microblading la sprancene
Microdermabraziune – tratamente faciale
Tatuaje
Machiaj semipermanent