Micropigmentare sau Microblading la sprâncene – ce să alegi

Micro-pigmentarea si microbladingul au înregistrat un adevărat boom în ultimii ani, pe masură ce au fost lansate tehnici și produse noi. Succesul s-a datorat și personalizării formelor adaptate la cerințele fiecarei cliente, sprâncenele primind o formă naturală sau una mai dramatică.

Ce este Micro-pigmentarea si Microbladingul
Care este diferența dintre  Micro-pigmentare si Microblading
Micro-pigmentarea – de unde vine și în ce constă
Microblading – de unde vine și în ce constă     
Tehnica sprâncenelor fir cu fir      
Experiența și calitate în România     
Eficienta  celor doua proceduri
Prețul la Micro-pigmentare versus Microblading    
Discomfortul din timpul proceduri
Efecte pe termen lung      
Concluzie
Ce este Micro-pigmentarea si Microbladingul?

Conform legii din Romania, sunt 2 metode de tatuare cosmetică permanenta sau semi-permanenta – utilizată în special pentru a înfrumuseța sprâncenele.Salon micropigmentare

In Romania prin Microblading se pot tatua cosmetic doar sprancene. In alte tari se pot face mai multe proceduri. Prin Micro-pigmentare se pot tatua cosmetic sprancenele, conturul la ochi si buzele, se pot aplica tehnici de camuflaj cosmetic, se acopera și se corectează cicatrici sau se realizează reconstrucții medicale.

De multe ori o sa intalniti situri in care scrie ca fac Micro-pigmentare prin Microblading (micro = mic; blade = lama). Putin confuz, nu-i asa?!

Microblading

Multitudinea de mărci, tehnici, denumiri și produse diferite au dezorientat publicul. Urmatoarele denumiri sunt identice (daca sunt executate intr-un salon cosmetic cu aparatura si pigmenti specifici).

Vi le prezentam in ordinea in care au intrat si s-au folosit in Romania dupa 1995: Machiaj Semi-permanent/Dermopigmentare = Tatuaj Semipermanent = Tatuaj Cosmetic = Pigmentare Permanenta = Micro-pigmentare. Toti acesti termeni au fost folositi separat sau in paralel dar au desemnat aceeasi procedura adica Micro-pigmentare.

In mod separat, Microblading = Microblading

Care este diferența dintre Micro-pigmentare si Microblading?Micropigmentare versus microblading

Practic, amandouă tehnicile implică introducerea unui pigment în piele. Ele se realizează cu ajutorul unui ac/ace – în Micro-pigmentare sau a unui manunchi de ace dispuse ca o lamă – în Microblading.

Micro-pigmentarea se face cu un aparat electric pe cand Microblading se face cu un instrument manual.

Sunt și alte diferențe între cele două metode de tatuaj cosmetic – rezistența lor in timp pe piele, impactul asupra pielii, acuratețea lucrarii, posibili factori de risc. Le detaliem pe fiecare mai jos.

Micro-pigmentarea – de unde vine și în ce constăMicropigmentare sprancene

Micro-pigmentarea, numită la început machiaj permanent sau tatuaj cosmetic, provine din Europa și U.S.A. În 1902 faimosul artist tatuator englez Sutherland MacDonald a realizat primul tatuaj cosmetic numit de el Permanent Make-up.
La Salonul Blooms Beauty prin Micro-pigmentare, culoarea este adusă în piele cu ajutorul unui dispozitiv electronic cu un ac extrem de fin.Aparat micropigmentare
La Blooms Beauty, acul (la fel de fin ca acul de acupunctură), permite un tratament foarte precis. Acul are o mică rotație de mișcare care ajută și nu afectează pielea. Acest lucru permite un tratament blând și favorabil pielii.
De asemenea, prin Micro-pigmentare, culoarea este introdusă doar în straturile superioare ale pielii și nu la fel de adânci ca la un tattoo clasic. Procesul de vindecare al micro-pigmentării este mai scurt ca în cazul altor metode și dispozitive.
Tatuajul cosmetic realizat prin Micro-pigmentare dureaza 1-2 ani la sprancene – si 2-5 ani la conturul ochilor si buzelor.

Microblading – de unde vine și în ce constăMicroblading

Microbladingul este o metodă care vine din Japonia/Asia și care implică costuri mai mici de exploatare și profituri mai mari pentru saloane. Tatuarea pielii se realizează cu un aparat manual asemanator unui stilou. Acesta are în vârf un manunchi de ace aliniate ca o lamă. Prin zgarierea pielii se obtin linii asemănătoare firelor de par. Acele dispuse ca o lamă sunt scufundate în pigment și prin crestarea pielii se crează urme ce ramân în piele 6 – 12 luni.

In Romania prin microblading se pot pigmenta doar sprâncenele, nu și conturul ochilor sau buzele. Noi, salonul Blooms Beauty, NU facem Microblading.

Tehnica sprâncenelor fir cu fir

Microbadingul permite imitarea firelor de păr din sprâncene mai fidel ca la Micro-pigmentare.
De cele mai multe ori “firele de par” crestate prin Microblading se „pierd” repede. Pigmentul introdus in piele migreaza între spațiile goale dintre firele desenate.
Acest lucru se întamplă mai rar la tehnica fir-cu-fir realizată cu aparatele de Micro-pigmentare unde pigmentul este mai stabil in piele.

Experiența și calitate în România

La noi în țară Micro-pigmentarea a apărut înainte de anul 2000. Vorbim deja de o experiență de cel puțin 20 de ani cu această metodă. Cosmeticienele au putut observa evoluția micro-pigmentarii în timp – evolutia culorilor folosite – efectelor asupra pielii. In cei 20 de ani saloanele au testat si inteles piata de profil. Pigmentii si aparatele de calitate s-au impus in defavoarea celor slab calitative.

Microbladingul a apărut în jurul anului 2015 în Romania. Vorbim în acest moment de o experiență de maxim 5 ani a cosmeticienelor. Doar 5 ani au avut la dispozitie pentru observarea efectelor asupra structurii pielii. La fel in cazul comportamentului pigmentilor in piele.

Avem așadar Micro-pigmentare 20 de ani versus Microblading 5 ani de experienta.

Eficiență

În România se poate face Microblading doar la sprâncene.
Micro-pigmentarea permite tatuarea cosmetica a mai multor tipuri de piele pe când Microbladingul nu. Micro-pigmentarea se face la sprâncene, conturul pleoapelor sau buze, în corectarea unor probleme estetice și în anumite probleme medicale.Micropigmentare sprancene, ochi, buze

Prețul la Micro-pigmentare versus Microblading

Pentru saloanele de beauty Micro-pigmentarea implică eforturi finaciare mai mari ca la Microblading.
Deși este mult mai ieftin ca exploatare, Microbladingul la sprâncene are un preț egal sau mai mare ca Micro-pigmentarea.

Discomfortul din timpul procedurii

Ambele proceduri sunt suportabile.
Zona sprancenelor nu este un loc foarte sensibil. Anestezicele folosite înainte și în timpul procedurii reduc totul la un discomfort acceptabil.
La Microblading de sprâncene pacienții sunt deranjati în special de senzația și sunetul scos de acele care crestează pielea.

Efecte pe termen lung

O diferenta importanta intre cele doua metode se referă la sănătatea pielii. Micro-pigmentarea sprâncenelor se face în cazul salonului nostru cu un aparat care controlează electronic adancimea acului în piele. In acest fel pigmentul ajunge uniform si corect in piele.

La Microblading aparatul este controlat manual și intervin două posibile probleme:
1. Operatorul nu aproximează bine presiunea cu care apasă acele pe piele și crestează pielea prea adânc sau neuniform. Procedura poate dura 1-2 ore, timp în care operatorul trebuie sa-și controleze permanent mâna. Dacă sunt 2 sau 3 clienți într-o zi, operatorul este supus la greseala din cauza oboselii.
2. Grosimea pielii este diferită iar unele persoane au pielea mult mai subtire ca majoritatea oamenilor. Acest lucru induce în eroare operatorul care poate cresta pielea prea adânc.
Cele doua probleme expuse mai sus pot duce la formarea de cicatrici pe piele. Deasemenea, repetarea procedurii de Microblading la sprâncene – la distanțe mici de timp – mai mulți ani la rând, duce la schimbarea structurii pielii.
Doar un operator cu multă experiență în Microblading poate evita aceste probleme. La noi în țară așa cum spuneam, personalul are cel mult 4-5 ani experiență.
Exista si o categorie mai aparte de cosmeticiene care au experienta in Micro-pigmentare si s-au apucat recent si de Microblading.

Concluzie

Cele doua proceduri au acelasi scop si un element comun: redefinirea formei la sprancene.
Experienta, caliatea si siguranta sunt favorabile Micro-pigmentarii. Rezultatul este mai spectaculos imediat dupa Microblading dar mediocru pe termen lung.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri puteti sa ne scrieti prin formularul de mai jos.

Stim ca mai sunt multe de spus si ca parerile sunt impartite. In acest articol am vrut doar sa evidentiem principalele caracteristici ale celor doua proceduri. 

Din cauza diversitatii de aparate de tatuat (cosmetice sau nu) folosite in Romania, datorita originii si compozitiei diferita a pigmentilor, tehnicilor diferite de tatuare, conditiilor de lucru/sterilizare si experientei precare a personalului, efectele, consecintele si rezultatele obtinute in alte saloane pot fi cu mult diferite.

Reproducerea neautorizata integrala sau partiala a textelor sau imaginilor din acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Micropigmentare sau Microblading la sprâncene – ce să alegi
5 (100%) 3 votes